Sisustus

Tällainen on uusi kotimainen Muumi-astiasto! Suunniteltu sopimaan myös aikuiseen makuun

Haru-astiasarja on kahden suomalaisen suunnittelijan muotoilema. Sen toivotaan vievän Muumeja vahvasti kansainvälisille markkinoille.

Uusia astiastoja julkaistaan nykyisin Suomessa harvoin. Nyt julkaistu Tove Janssonin originaalikuvituksilla koristettu Moomin Arabian Haru-astiasarja on saanut innoituksensa Janssonin rakkaan kesäpaikan Klovharun saaren kalliorannoista.

Astiasto vie Muumeja vahvasti kansainvälisille markkinoille, missä kiinnostus Muumeja kohtaan on edelleen nousussa. Tämä on otettu huomioon myös astioiden muodossa. Korvaton kuppi, soijalle sopiva pieni lautanen, syömäpuikkopidikkeet tuovat astiastolle eksoottisen leiman.

10-osainen astiasto jää pysyvään kokoelmaan, ja sille luvataan myös lisää osia tulevaisuudessa.

Lue myös: Tove Janssonin sydän sykki Pellingin saaristolle – katso, miten karulla luodolla oli hänelle kaikki

Astiat ovat muodoltaan kuin rantakallion kiviä

Astiasarjan toinen suunnittelija Nathalie Lautenbacher kertoo, että kivet ja karut rannat ovat olleet Tove Janssonin tuotannossa keskeisessä roolissa. Erilaisten lautasten, kulhon, kupin ja syömäpuikkopidikkeen muodostaman sarjan astiat ovat kaikki muodoltaan kuin rantakallion erilaisia kiviä.

Lautenbacher ja astiaston toinen suunnittelija Naoto Niidome aloittivat suunnittelutyön pari vuotta sitten.

”Työ oli meille helppoa. Janssonin maailma on minulle tuttu jo lapsuudesta, ja myöhemmin hänen tuotantonsa on tullut minulle tärkeäksi. Meille oli selvää, että astioiden rooli on olla kanvaasi Tove Janssonin originaalikuvituksille”, Lautenbacher kertoo.

Fiskars tuo Haru-sarjan kuvitukset saksiin ensi vuonna. Astiasto tulee myyntiin toukokuun lopulla. © Aino Loikkanen

Astiasto on oma erillinen tuotteensa Muumi-mukien rinnalla. Suunnittelijat näkevät astiaston koskettavan niitäkin, jotka eivät ole innostuneet värikkäistä mukeista. Ote on minimalistisempi ja herkempi.

Haru-astiasarja tulee myyntiin Moomin Arabian verkkokauppaan 30.5.

Lue myös: Asiantuntija kertoo, miksi muumimukeista maksetaan niin paljon: ”Niitä joko rakastaa tai vihaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tällainen on uusi kotimainen Muumi-astiasto! Suunniteltu sopimaan myös aikuiseen makuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.