Sisustus Tilaajille

Välitila viimeistelee keittiön tyylin - katso ideat!

Keittiökaappien välitila tai kaappien koko takaseinä ovat paikkoja luoville ratkaisuille. Materiaalivaihtoehtoja on runsaasti, joten vain mielikuvitus on rajana.

Välitilan materiaali- ja väriratkaisuilla on mahdollista muuttaa koko keittiön tunnelma. Kaapistot ovat hyvin erinäköiset vaalealla tai värikkäällä välitilalla. Vaaleaa keittiötä voi joko korostaa tai muuttaa räiskyvämmäksi, ja tumma keittiö saa usein raamikkuutta ja muotoa, kun välitila tai seinät ovat jotain muuta kuin tummat.

Nykyisin on ehkä tarpeen siirtyä pelkästä välitilan materiaaliajattelusta keittiön koko seinäpinta-alan sävyn ja materiaalin miettimiseen. Esimerkiksi avotilassa voi olla tarpeen rajata keittiön paikka suhteessa muihin tiloihin tai päinvastaisesti häivyttää se osaksi muuta tilaa. Apuna voi tällöin käyttää kalusteseinän rajaamista värillä tai materiaalilla.

Mitä selvemmin välitilan tai keittiön koko seinäpinnan sävy eroaa kaapistojen sävystä, sitä selvemmin keittiön kalusteet, niiden materiaali, muoto ja sijoittelu nousevat esille.

Perinteisin välitilan materiaali ovat laatat. Vaihtoehtoja riittää laattojen koossa, muodossa, ladonnassa, väreissä ja kiiltoasteissa, joten lopputulos voi olla mitä vain yhdellä suurlaatalla tehdyn ja pienistä mosaiikeista kootun välillä. Väri- ja kiiltovaihteluista puhumattakaan. Laatoilla voidaan nousta tasosta ylöspäin joko vain yhden laatan verran tai laatoittaa vaikka tilan kaikki seinät. 

Laatat ovat yleensä helppohoitoisia, mutta saumat ovat vuosien kuluessa alttiita likaantumiselle. Mitä pienempiä laattoja käytetään, sitä enemmän välitilaan tai kokonaiseen seinään tulee puhtaanapidettäviä saumoja. 

Suurikokoiset välitilan laatat rajaavat tehokkaasti keittiökaapistot pitkällä seinällä ja ovat helppohoitoiset.
Suurikokoiset välitilan laatat rajaavat tehokkaasti keittiökaapistot pitkällä seinällä ja ovat helppohoitoiset. Kuva: Riitta Sourander

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.