Koti Tilaajille

Tiian, 29, paras päätös – osti autiotalon ja opetteli remontoimaan itse

Autiotalosta kuoriutui Tiian osaavissa käsissä kaunis vaalea koti. Persoonallinen sisustus on toteutettu pikkurahalla, remonttityöt Tiia on opetellut tekemään itse.

Tiia osti pahasti ränsistyneen talon vuonna 2018 ja on tehnyt suurimman osan remonteista itse. Perimätiedon mukaan talo on rakennettu 1920 kauppiaan tyttärelle. ­Viereisellä tontilla ­seisovat edelleenkin kaupan vanhat ­varastomakasiinit.

”Henkinen jaksamiseni heijastuu talon hoitoon. Mitä paremmin voin, sitä luovemmaksi tunnen oloni ja pursuan ideoita, joiden toteuttaminen taas lisää hyvinvointiani. Elämäni parhaat päätökset ovat tapahtuneet nopeasti, ja oman talon osto oli niistä paras. Olen sellainen, että kun keksin jotain, sen toteuttaminen aloitetaan heti”, Tiia Rinskoi sanoo.

Ikean Ektorp-sohva raheineen on hankittu kierrätettynä muutamalla kympillä. Irrotettavat ja pestävät päälliset ovat koirien takia elinehto, villamatto puhdistuu näppärästi sappisaippualla. Rouhea tv-taso on rakennettu vanhoista lankuista, jotka ovat peräisin Tiian vanhempien villisika­farmilta, sikojen ulkolaavusta. Sohvapöytänä on nurin käännetty laatikko, ikkunanpokat ­löytyivät vintiltä.
Ikean divaani on löytö Tori.fi:stä, ja seinälle nostetut puulaatikot ovat kirppikseltä. Nuorempana Tiian tyyli oli punamusta rokkarityyli. Nykyinen vaalea, skandinaavinen bohotyyli on kehittynyt vuosien ­varrella.
Pieni talo lämpenee näppärästi kahden pönttö­uuniin voimin, joista toinen lämmittää yläkerran ja toinen alakerran. Näiden apuna Tiialla on pari vuotta sitten asennettu ilmalämpöpumppu. Halkokorina toimiva sinkkivati on porvoolaisesta Sasu’s Playhousesta.
Lattiavalaisin on itse tehty heinäseipäistä ja naapurilta saadusta varjostimesta. Ruoka­pöydän päälle Tiia on tehnyt valaisimen Ikean lampuista sekä pähkinäpuun oksasta, jota voi somistaa vuodenaikaan tai juhlaan sopivaksi. Nipussa roikkuvat valaisimen johdot on kiepautettu oksan ympärille uuteen muotoon.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.