Kissaperheen koti

Valkoisen hirsitalon sisällä odottaa värikäs kissaparatiisi – Katja sisusti valmistalon perheen kuusi kissaa huomioiden

Katja piirsi itse unelmiensa kodin pohjan. Linjakas talo antaa selkeät raamit räiskyvälle sisustukselle, jossa otetaan huomioon myös perheen kuusi kissaa.

Hannu ja Katja onnistuivat saamaan halutun tontin Seinäjoen Kultavuoren alueelta.  Vuonna 2006 valmistuneen, jykevistä mammuttihirsistä tehdyn talon valkoiseksi maalatut hillityt seinät eivät paljasta sisällä olevaa värileikkiä – eivätkä kissaperheen kekseliäitä sisustusratkaisuja.

Lue myös: Kissarakas Kaisa Paulavirta: ”Ulkoilutan Simbaa joko repussa tai eläintenrattaissa”

Katja Pennala on aina rakastanut sisustamista. Hän kuvailee kotia pesäksi, joka on rakennettu perhettä varten. Talon pohjapiirros on käsistään kätevän Katjan luonnostelema. Se viimeisteltiin talotehtaan piirtopöydällä.

Katja viettää keittiössä aikaa kokkaillen ja leipoen. Vaalea yläkaapisto on rauhoittava vastapaino reippaan punaiselle alakaapistolle.

Pitkiin aamupalahetkiin kuuluu kaunis kattaus. Keittiön punainen värimaailma sai lisäpontta Pip-tapetista, jonka sävyt sopivat täsmälleen kaappien väreihin.

Miten suojata sohvat kissoilta?

Perheen kuusi kissaa ­rakastavat sohvilla lojumista. Sen ne saavat tehdä, ja raavitut kangaspäälliset idearikas Katja korvaa ompelemalla aika ajoin tilalle uudet.

Ikean sohvien selkätyynyt on korvattu hauskoilla irtotyynyillä, joiden värimaailma vaihtuu vuodenaikojen mukaan.

Sohvan ja tuolien irtotyynyjt on helppo pestä ja vaihtaa. Värimaailma vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Tyyliin sopivat matot on itse virkattu.

Televisiohuone oli ensin Hannun työhuone. Siksi sen sävyt ovat rouheampia.

Katja aikoi ensin tapetoida seinät vanhoilla lehden sivuilla. RTV:ltä löytynyt valmis sanomalehtitapetti muutti suunnitelman yksinkertaisemmaksi.

Kissat viihtyvät pehmeällä lampaantaljalla, joka suojaa rahia. Television alla oleva kaappi on kierrätyspuuta. Sen ovipaneelit on tehty vanhoista, suoriksi mankeloiduista pelti­tynnyreistä.

Kodissa on hyödynnetty kekseliäästi kierrätysmateriaalia. Pitsiliinoista toteutettu seinäkollaasi  vaati muutaman kirpputorikierroksen.

Katja kertoo tyhjentäneensä Seinäjoen kirpputorit liinoista saadakseen työn nopeasti valmiiksi.

Katja kokosi upean ­pitsi­liinakollaasin ­ompelemalla ­liinat ­toisiinsa kiinni ja ­tärkkäämällä ne sokerivedellä.

Katja pelasti tuttavalta pikkulipaston, jota tämä oli heittämässä pois. Ideanikkari maalasi lipaston kalkkimaalilla ja hioi pinnan kuluneeksi kynsiviilalla. Laatikoiden etulevyt pinnoitettiin askartelupapereilla.

Perhekuvat on koottu seinälle kollaasiksi, jota elävöittävät eri väreillä maalatut kierrätyskehykset.

Vanha ompelukone on jo eläkkeellä. Pikkulipaston laatikoiden etulevyihin on liimattu rohkeasti eri­värisiä askartelu­papereita. Hauskat ­vetimet ­viimeistelevät lipaston.

Väriä löytyy myös Katjan ja Hannun makuuhuoneesta, joka oli aiemmin Viivi-tyttären huone.

Makuuhuoneen värikäs kattokruunu ja Pariisin maamerkkien silhuetit ikkunoissa saivat jäädä paikalleen Viivin muutettua pois kotoa. Vanhaan matka­laukkuun Katja on piilottanut  sisustuslehtiä.

Seuraavaksi karkotetaan olohuoneen harmaus

Sisustajalla on jo seuraava suunnitelma valmiina.

Olohuoneen harmaiden pintojen tilalle saa nyt tulla jotain ihan muuta.

Harmaan sävyjen karkottaminen on Katjan ja Hannun yhteinen päätös, joten luvassa on lisää väriä.

Vaaleaan korkeaan olohuoneeseen on luvassa lisää väriä ja boheemia henkeä.

Katja luonnostelemassa kodissa on jykevät mammuttihirsiseinät.

Takapiha rajoittuu rauhalliseen metsikköön. Pimenevinä iltoina viihtyisää pergolaa valaisevat kynttilälyhdyt.

Artikkeli on julkaistu Maalla-lehdessä 10/19. Haluatko lukea lisää ihania tarinoita maalaiselämästä ja inspiroitua kauniista maalaiskodeista? Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla!

Avainsanat

Keskustelu

Tyylistä ei em.voi samana pvänä edes puhua. Sikinsokin vitivalkoiseksi maalattuihin seiniin heiteltyjä keräilytavaroita.
Mautonta sanoi hampaaton mummu ruoastaankin.
Näitä kauhistuksia esitellään isoin kuvin oikein lehdissä; muille tumpeloille malliksi. Siihen ne oivasti sopivatkin.

Keittiön punaiset kaapit ihanan väriset! Muhkea talo mutta missä kasvit ja puskat pihalta?

Odotin persoonallisempaa kotia. Otsikko harhaanjohtava..Talossa paljon neliöitä, kun lapset lähtevät opiskelemaan niin onpa paljon turhaa tilaa kahdelle ihmiselle ja kissoille.

Kommentoi juttua: Valkoisen hirsitalon sisällä odottaa värikäs kissaparatiisi – Katja sisusti valmistalon perheen kuusi kissaa huomioiden

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X