MAINOS | Asuntomessut
MAINOS | Asuntomessut

Kotiunelmat toteutuvat Asuntomessuilla: ”En olisi osannut edes unelmoida tällaisesta”

Tarja Lönnströmistä ja Nanette Parvikoskesta tulee naapureita Asuntomessut Lohjalla -tapahtuman jälkeen. Koti Lohjanjärven rannalla on molemmille unelmien täyttymys.

Kokkokallion uusi emäntä ja isäntä loihtivat viehättävälle sahanjohtajan vanhalle kodille ja konttorille uuden elämän. Kuva kahvilan salista.  Kuva: Niclas Mäkelä

Asuntomessut Lohjalla -tapahtuman myötä toteutuu lukuisia uusia kotiunelmia. Yksi niistä on paljasjalkaisen lohjalaisen Tarja Lönnströmin. Hän kunnostaa puolisonsa kanssa messujen ainutlaatuista korjauskohdetta, vanhaa sahanjohtajantaloa, joka kantaa nyt nimeä Villa Kokkokallio.

– Tämä on todellakin unelmiemme kohde, muttemme osanneet alun perin edes unelmoida tällaisesta. Tämä mahdollisuus ei tullut edes mieleemme, Tarja Lönnström kertoo.

Kun talon myynti-ilmoitus julkaistiin lehdessä, pari alkoi miettiä, voisiko se olla mahdollisuus uudelle liiketoiminnalle. Lönnströmin Jussi-puoliso vaihtaa uuden kodin myötä kokonaan alaa. Hän alkaa pitää kahvilaa Villa Kokkokallion alakerrassa. Pari asettuu asumaan talon yläkertaan. Tarja Lönnström saa talon alakertaan myös vyöhyketerapeutin sivutyötään varten vastaanottohuoneen.

– Tarkoitus oli, että jäisimme asumaan vanhaan rintamamiestaloomme ja kävisimme Kokkokalliossa töissä, mutta talokaupan ehtoihin kuului, että sinne remontoidaan myös asunto.

Muuttaminen kauhistutti hieman, mutta lopulta pari innostui uudesta kodista.

On aivan ihanaa, että saamme asua tällaisessa paikassa.

– Villa Kokkokallio on todellakin unelmiemme talo. Se on ainutlaatuisella paikalla, ja siitä on upeat näkymät jokaisesta ikkunasta.

Villa Kokkokallion sisustuksessa on sekoitettu sopivasti vanhaa ja uutta sekä otettu huomioon feng shuin oppeja.

– Haluamme tuoda hyvää oloa kaikille aisteille, ei vain kahvia ja pullaa. Talossa on aivan omanlaisensa, ihana tunnelma, Lönnström kuvailee.

Villa Kokkokallio on hartaudella kunnostettu 1800-luvun lopulta oleva hirsitalo. Kuva Niclas Mäkelä

Osta liput Asuntomessuille!

 

”Näimme potentiaalin”

Nanette Parvikoski asettuu taloksi Villa Hopeapuuhun puolisoineen sekä koirineen. Kuva: Niclas Mäkelä

Villa Kokkokallion naapuriin on puolestaan noussut moderni ekopuutalo, Villa Hopeapuu. Messujen jälkeen taloksi asettuvat Nanette Parvikoski puolisoineen sekä koirineen. Niin ikään Parvikoskille messurakentaminen tuli iloisena yllätyksenä.

– Meillä ei ollut aikomustakaan alkaa rakentaa. Olimme etsineet pitkään omakotitaloa Lohjalta. Tykkäämme remontoida ja olemme remontoineet jo monta kohdetta. Sitten kuulimme Hiidensalmen tontista Asuntomessut Tuusulassa -tapahtumassa vuosi sitten.

Parvikosket päättivät lähteä iltakävelylle tulevalle messualueelle. Lohjanjärven rannalla sijaitseva tontti teki pariin heti vaikutuksen.

– Ranta oli silloin aika ryteikkö, mutta näimme potentiaalin. En voisi kuvitella kodille parempaa sijaintia ja maisemaa. Teetätimme arkkitehtisuunnitelman ja laadimme hakukirjeen kahdessa viikossa. Meidät valittiin ja paalutus sekä maatyöt alkoivat vauhdilla.

 

Ekologisia arvoja kunnioittava Villa Hopeapuu rakentui upealle rantatontille. Honkatalo sulautuu kauniisti luontoon.

Parvikoski kuvailee uudessa kodissa toteutuvan pariskunnan kaikki asumisen unelmat.

– Olemme melkein Lohjan keskustassa, mutta tontti on suuri. Meillä on kaksi koiraa, ja uudessa kodissa niillä on tilaa temmeltää ja uida.

Talosuunnitelmat tehtiin tontin muotojen ja auringonvalon suunnan mukaan. Myös rakentamisen ekologisuus oli pariskunnalle tärkeää. Villa Hopeapuu on ekopuutalo, jonka rakenne on täysin muoviton.

– Talossa on puurossipohja, joka on harvinainen omakotitaloissa tänä päivänä. Myös sisustuksessa on käytetty vain luonnonmateriaaleja. Valintojamme haastettiin paljon, mutta pidimme päämme, vaikka se oli haastavaa tällä aikataululla.

Parvikoski kehuu myös ainoita rajanaapureitaan, Villa Kokkokallion asukkaita.

– Emme olisi voineet toivoa parempia naapureita.

Oleskeluhuoneessa on sinne räätälöity Finsoffien sohva, jossa yhdistyy kaksi eri sohvamallia. Kuva: Niclas Mäkelä

Osta liput Asuntomessuille!

 

Lue myös: Mikä messutaloista sopii sinulle parhaiten? Tee testi!

Lue myös: Asuntomessut rakentuvat parhaillaan Lohjalle – tuleeko tästä kohteesta yksi vetonauloista?

Lue myös: Yhteisöllisyyteen satsaavilla Asuntomessuilla Lohjalla jo tiivis naapurihenki: ”Kaikki kannustavat toisiaan”

Lue myös: Saara ja Tomi rakentavat kotia, joka hivelee kaikkia aisteja: ”Saamme tehdä omanlaisemme talon”

Lue myös: Värit tekivät paluun sisustukseen – näitä trendejä nähdään Asuntomessuilla Lohjalla

Lue myös: Kurkista kulissien taakse! Viikottaisia kuulumisia Asuntomessuilta Lohjalta ja parhaita paloja menneiltä messuvuosilta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiunelmat toteutuvat Asuntomessuilla: ”En olisi osannut edes unelmoida tällaisesta”

Suojele metsän pohja

Parempi rakentaa kivestä puiden hakkuut tuhoaa luonnon ja mustikat puolukat sekä eläinten elin alueet . Puiden kaataminen voi loppua. Eikä muovi ole ongelma vaan sen joutuminen vesistöön muuten sen voi kerätä uusiokäyttöön.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.