Paratiisi takapihalla

Aktivoivia kissanpäiviä terassilla

IMG_0193
Puolivuotias venäjänsininen Hulda-kissamme odottelee pörriäisiä terassilla.

Aktivoivia kissanpäiviä terassilla

Kissat ja muut lemmikkieläimet tuovat iloa myös puutarhaelämään. Iso ilo kissoillemme on lasiterassi puutarhan kupeessa, luonnon lähellä.

Kotonamme on vuodesta 1984 – yli kolmekymmentä vuotta –  majaillut kissoja. Perheenjäseninä, jotka on kaikessa otettu huomioon.

Puolivuotias Hulda-kissateinimme on vasta perheemme viides kissajäsen, sillä nelihenkisen perheemme kissat ovat eläneet pitkän elämän.

IMG_0595
Huikea hedelmäpuiden kukinta ei kissojamme juuri kiinnosta, sillä he kuuntelevat pörriäisten surinaa ja haistelevat tuoksuja.

Koska ensimmäinen maatiaiskissamme katosi nuoruudessaan itäsuomalaisen maaseudun viettelyksiin, nykyiset kissamme ovatkin olleet sisäkissoja.

Koko kevään kaksikko on nauttinut lasiterassistamme.

 

IMG_0101
Kuumottava hetki iltapäiväruokailun jälkeen raggdoll-Rölliä väsyttää.

Varjoisa lasiterassimme on kissoillemme oikea kesäolohuone. Iso ilo, kun he pääsevät lämpimällä säällä ulos puutarhaan – vaikka he tarkkailevatkin luontoa turvallisesti lasin takaa.

Kissoillemme ympäristön viettelyksiä ovat etenkin iltaisin varjojen leikki ja päivisin mehiläisten surina ja lintujen laulu. Illan hämärtyessä terassi on erityisen jännittävä vaelluspaikka, josta tullaan sisälle matalana vilistäen ja silmät tummina!

Rakentaisinko kissatalon?

Monet puutarhaharrastajat pitävät kovasti kissoista tai koirista. Seuralliset lemmikit osallistuvat puutarhurin toimiin joka puolella, kotona ja puutarhassa.

Nukarilaisella puutarhaystävälläni Krista Jännärillä on tarjota kissoilleen oikea kissatalo!

 

1 Kissala, laaja
Krista Jännärin perheen omakotitalon kupeeseen rakennettiin viihtyisä ulkoilupaikka kissoille. Kissatarha on kooltaan 2 x 2,5 metriä, ja sen harjakorkeus on kolme metriä. 

Vanhojen puiden varjossa kissat saavat nauttia puutarhaelämästään omaan tahtiinsa. Lukittuun ulkoilutilaansa kissat pääsevät turvallisesti sisävessan ikkunasta. Ulkoilemaan, kiipeilemään ja tarkkailemaan ympäröivää luontoa.

6 Kissala, Krista jännäri a
Mitä ei kissojen ystävä lemmikkiensä eteen tekisi, vaikka harrastajalle on kuinka tärkeää myös puutarhan hoito?

Aika luksusta, eikö vain!

Viihtyisästä tilasta nauttivat sekä kissat että isäntäväki. Paikka on mitä parhain, koska kissat eivät kärsi kuumuudesta ja ympäristössä riittää jatkuvasti seurattavaa. Tilassa on kissavessa ja vettä.

– Kesämökiksi tämä on tehty. Paikka on auki sään salliessa, mutta eivät kissat edes pyri kylmällä säällä ulos. Ikkuna sisälle on aina auki, kun kissat ovat ulkona.

IMG_0097
Hyvästi hempeä ruukkuorvokki, kun Hulda päätti pitää sitä kulkureittinään.

Kotonamme kissamme Hulda ja Rölli pääsevät lasiterassille, kun olemme kotona. Erityisen mieleinen paikka on keskipäivällä ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Täytyy vain varautua siihen, että lasinalaisessa kotipuutarhassa tavarat vähän väliä kolisevat. Lasiset ja muut särkyvät esineet onkin jo sjoitettu lattiatasolle – turvallisuussyistä. Lasiovet ovat kissojen terassilla ollessa suljettuina, mutta kodinovi auki.

Hyvää terassikesää kaikille!

Terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aktivoivia kissanpäiviä terassilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *