Paratiisi takapihalla

Askartele kynttiläkruunu rautalangasta - muista paloturvallisuus!

askartele kynttiläkruunu
Sirossa kynttiläkruunussa palavat kuusenkynttilät.

Kynttilänjalan tai -kruunun voi valmistaa myös itse. Vaikka innostut, malta tutustua turvallisuusohjeisiin.

Rautalangasta askarteleminen vie mennessään, ja kranssien lisäksi ”tehtaastamme” valmistuivat nyt itse tehdyt kynttiläkruunu ja kynttilänjalka. Rakenteissa oli miettimistä, koska halusimme niistä kauniit ja turvalliset.

diy kynttiläkruunu

Totesimme, että isot kruunukynttilät painavat liikaa ohuehkosta rautalangasta valmistettavalle kynttiläkrunulle, joten valmistimme sen kuusenkynttiläkokoisena. Siitä tulikin oikein sievä, mutta kynttilöiden paloaika on aika lyhyt.

Kynttiläkruunu kuusenkynttilöille

  1. Pyöreän pannan voi valmistaa paksusta rautalangasta, mutta me kiedoimme sen useammasta säikeestä, jotka kierrettiin yhteen.
  2. Kynttiläpesät valmistettiin kiertämällä kynttilöiden ympärille puolalankaa niin paljon, että pesästä tuli varmasti tukeva. Pesän ympärille ei haluttu mansetteja, käpyjä tai muita palavia aineksia.
  3. Kynttiläpesät sidottiin tukevasti  rautalangalla pantaan ja tuettiin vielä tilkalla liimaa. Kynttilää ei saa polttaa loppuun saakka palovaaran vuoksi.
  4. Koristeeksi valmistettiin rautalankatikut, joihin liimattiin lepänvarpuja. Kattoon kiinnitys  tehtiin pitkällä pätkällä puolalankaa, jotta katto ei lämpene.
  5. Muista paloturvallisuus! www.tukes.fi löydät tuoteturvallisuusohjeita, joista on hyötyä myös itse valmistettavien kynttilälyhtyjen ja -jalkojen valmistukseen.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Kynttilänjalat, mansetit ja koristeet

työkalut askartelu

Mitä kaikkea tarvitsimme askarteluun?

Vähimmillään tarvitaan rautalankaa, pihdit ja kynttilöitä. On kyllä kätevää omistaa porakone, jonka avulla ohuesta rautalangasta säikeiden kieputtaminen yhteen sujuu kevyemmin kuin käsin. Kuumaliimapistoolia voi käyttää koristeiden kiinnityksessä.

Kynttilänjalka vanhalla kukkalautasella on kruunukynttiläkokoa.

Valmista tukeva runko

Jotta kynttilöiden ”pesistä” tulee varmasti tukevat, niihin kannattaa käyttää vahvaa rautalankaa tai kietoa useita säikeitä yhteen. Onko jo tarpeeksi tukevaa? Kannattaa koettaa kynttilää muottina käyttämällä. Jos kynttilä heiluu yhtään, lisää tuentaa.

kynttilänvalo

Älä jätä elävää tulta valvomatta

Lasiterassimme on mainio paikka elävälle tulelle. Yksin ei palavia kynttilöitä sielläkään jätetä, se on selvää. Kissat pidetään sisällä, kun terassin kynttilät syttyvät.

Innostuitko? Lue myös nämä:

Nyt askarrellaan käpykransseja ja koristellaan puita

Helppo kranssi kotipihan tarveaineista

Viimeinen sammuttaa kynttilät!

terveisin puutarhatoimittaja Paula

kynttilä
Kiva itse tehty rautalankakäsityö: kynttilänjalka kukkatassilla.

PS Kynttiläkruunun ja -jalan väänsi rautalangasta Valtteri Närhi.


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele kynttiläkruunu rautalangasta - muista paloturvallisuus!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.