Heti valmis puutarha – nyt se syntyy jopa kasviksista!

Kasvihuonekurkkujen minihedelmiä voi syödä jo heti istutuksen jälkeen.

Puutarhakasveja saa yhä valmiimpina taimina, jolloin kuka tahansa voi aloittaa harrastuksen vaikka heti. Miten pitkälle tässä voi mennä, ettei puutarhan hoidosta tule puutarhan lavastamista?

Monet puutarhan hoitajat haluavat taimensa yhä valmiimpana. En ole itsekään innostunut taimikasvatuksesta ennen kuin taimet voi kasvattaa lasiterassilla, mutta yhä useampi ostettu taimi kantaa jo sadon mukanaan.

kirsikkatomaatti

On maltettava, että tomaatit kypsyvät kunnolla ennen korjuuta.

Värittyneitä hedelmiä kantaneita tomaatteja on ollut myynnissä jo viikkoja. Itsekin ostin yhden taimen, joka kasvihuoneessa kehittelee hedelmiensä kypsymistä. Raakileita on tosin muodostumassa yhtä lailla kukkivina hankittuihin taimiin.

kukkakkali

Kukkakaalin kerrottiin sopivan parvekkeille, patiloille ja puutarhaan. Maltan yhä odottaa taimieni kukkimista viljelylaatikossa.

Kukkakaalin taimenkin voi ostaa satokunnossa! Vaikka kaalinpäitä kehittyisi sitä mukaa kuin niitä korjataan, on tämä aika yllättävää kuitenkin. Itseltäni jäivät taimet kauppaan ihmeteltäväksi.

porkkanamaa astiassa

Pitääköhän kylvös harventaa, kun kovin tuuhealta vielä näyttää. Viime kesän porkkanaviljelmäni sortui huonoon harvennukseen.

Porkkanaruukun sen sijaan ostin viime kesän kattilakylvöksen rohkaisemana. Tämä onnistuu takuulla puolivalmiistakin, mutta puoleen hintaan myymisestä päättelen, etteivät suomalaiset ole vielä porkkanaruukkujen faneja.

grilliyrtit ruukussa

Kimpassa isommassa ruukussa yrtit kieltämättä parhainen viihtyvätkin.

Yrttejä näkee myynnissä monenlaisina lajitelmina, myös valmiiksi parvekelaatikoihin istutettuina. Tämän ruukun  taimien kasvattaja oli yhdistellyt grillaajalle oman lajitelmansa.

Koska kesän tulo on myöhässä, pitkälle kehittyneet taimet puoltavat paikkaansa. Niillekin hyvää tekisi lämpöaalto, jota on vielä saatu odotella.

Satoaikaan odottelevin terveisin, puutarhatoimittaja Paula

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Heti valmis puutarha – nyt se syntyy jopa kasviksista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X