Hyvää ystävänpäivää 14.2. – muista ystävää kukkasin!

kranssi ystävänpäivä lähikuva

Marketkukista ja kodin tarvikkeista saa askarreltua monenlaisia asetelmia.

Ystävänpäivää vietetään tiistaina 14. helmikuuta. Kukat ilahduttavat aina varmasti, eikä lahja välttämättä paljoa maksa.

Kävin kirpparilla joku viikko sitten. Ihania tavaroita, jotka sain pikkurahalla. Näin jo katsellessa, mitä kaikkea kivaa niillä tekisin. Vanhat tavarat ovat kauniita, ja patina vain lisää arvoa.

pikkuruusu astiassa

Kun hankin nämä kupit, en vielä tiennyt niille käyttöä. 50 sentin astiassa kukka jalostui.

Kiiltävään kerma- ja sokerisettiin voi askarrella vaikkapa ystävänpäivälahjan. Toiseen astiaan upposi suloinen pikkuruusu ja toiseen parikymmentä paperipäällysteistä karkkia. Koko lahjalle tuli hintaa noin 3 euroa.

Täytyypä pyytää kaveri kahville!

 

ruusuja kranssiin

Kai jokaisella kukkien ystävällä on märkäsientä käden ulottuvilla?

Kranssinteko on intohimoni! Kirpparilta löytynyt kakkuvuoka on mainio alusta kranssille. Missä muussa astiassa on yhtä helppo kastella sieneen upotettuja leikkokukkia.

ruusujen leikkaaminen

Hyvästi pitkä varsi. Kranssiin kukat leikataan lyhytkaulaisiksi  terävällä veitsellä.

Ruusut poikani haki  aamulla lähikaupasta. Kaksi nippua maksoin reilut kymmenen euroa. Kylläpä hän osasikin ostaa ne juuri sopivasti avautuneina kranssiin.

 

ystävnpäiväkranssin tekoa

Kranssinteko ei tottuneelta pitkää aikaa vie. Paras lopputulos, kun ei liikoja mieti.

Meillä kesäkukkina pidetyt amppelimuratit ovat yhä lasiterassilla, jotta niistä saan vihreää kransseihini. Tällä kertaa nappasin myös unelmasta muutaman lehdykän ihan vain kokeeksi. Aika vauhdilla syntyy kukkakoriste.

ommellaan hyasintin kukkia

Ikänäköinen hyötyy paksusta neulasta. Halvalla saadut hyasintit saivat uusiokäyttöä.

Kuka olitkaan se floristi, joka opetti minut ompelemaan hyasintin kukkia? Teimme tätä joskus yhdessä ja kiinnitimme ketjut kukkakimppuun.

ystävänpäivä rannekoru

Kukkakorun hinnaksi tuli muutamia kymmeniä senttejä, kun 99 sentin hyasintista toinen haara jäi vielä käyttämättä.

Ajattelin tällä kertaa askarrella kaverille kukkakorun ranteeseen. Voi sen hiuksiinkin koristeeksi laittaa. Bonuksena hyvä tuoksu!

 

ystävänpäiväkranssi

Kun ihmisellä on astia, märkäsientä ja kukkia – ei voi epäonnistua. Kukat ovat aina kauniita!

Valmiin kranssin laitoin vielä lasiterassille, koska sää on sopiva. Keväämmällä viileässä säässä terassilla nämä ovat kestäneet viikkoja, mutta nyt täytyy varmaan pakkasiksi nostaa sisälle. Hintaa tälle kranssille astioineen tuli noin 15 euroa.

ruusu putkilossa

Kiitos puutarhaystävyydestäsi. Hyvää ystävänpäivää!

Ostin viikolla puutarhamyymälästä myös muita kukkia, upeita isokukkaisia ruusuja. Yksi ruusu löytyi aamulla nuutuneena vaasista, mutta leikkasin sen lyhyeksi ja imeytin takaisin nestejännitykseen kahvikupissa.

Sitten pistin kukan kukkakaupasta saamaani putkiloon. Tätä hurmaavaa ruusua ei voi uskoa samaksi, jonka aamulla tapasin.

Kukkivin terveisin puutarhatoimittaja Paula

Kommentit

Kommentoi juttua: Hyvää ystävänpäivää 14.2. – muista ystävää kukkasin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X