Paratiisi takapihalla

Istutin yrttitarhan laatikkoon - parvekkeelle tai patiolle

Yrttitarhan voi istuttaa pieneenkin tilaan. Jokaista sorttia riittää vähimmillään vaikkapa yksi taimi astiassa.

Ostin keväällä puutarhamyymälän alennusmyynnistä punotun parvekelaatikon eurolla. Aika huokeaa, nyt kotiin on kertynyt jo paljon taimia sitä varten.

 

Kotoa löytyi paketti kookoskuidusta veden kanssa imeytettävää kasvualustaa. Olipa iloinen yllätys, että kuiva palanen oli jo valmiiksi muovipussissa, joten lisättiin vain vesi – mukavalta se sitten tuntui.

Istutin laatikon keskelle keväällä Porin messuilta ostamani mintuntaimen, joka oli isossa ruukussaan kasvanut kokoa kovasti. Laatikkokasvatus sopii hyvin mintuille, joilla on leviämisintoa!

Näin vihennestiskillä pörheitä herneenversoruukkuja ja ajattelin istuttaa sellaisen myös parvekelaatikkoon. Mikä juuristo!

Eiköhän ruukuista palkojakin kohta verso. Kylvetään siemeniä, jos ei satoa ala ilmestyä.

 

Välillä ostan yrtintaimet puutarhamyymälästä ja välillä vihannestiskiltä, kuten tässä.

Tämä timjami irtosi kasvatusruukustaan hienosti, joten varmasti juurtuu kasvualustaansa ja tuottaa satoa.

Kun minttu, timjami, basilika, herne ja persilja oli istututettu, kasteltiin multa taimien ympäriltä. Siirsin laatikon kevätsateeseen, jotta  sade pitää istutuksen kosteana.

Puutarhan lankulla on parvekelaatikon vakiopaikka. Kun ruokaa laittaa, yrttiruukun tulee tuottaa satoa lähellä keittiötä.

Hyvää alkukesää, terveisin puutaratoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Istutin yrttitarhan laatikkoon - parvekkeelle tai patiolle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *