Paratiisi takapihalla

Joulutähdestä leikkaamalla viherpensas - katso helpot ohjeet

Kevätauringon valaisema vaaleakukkainen joulutähti näyttää raikkaalta. Lehtensä pudottaneet tummanpunaiset leikattiin viherkasviksi.

Viime vuodet olen kasvattanut joulutähdistä viherkasveja. Niiden keväistä versontaa on hauska seurata, ja viherkasvina joulutähdestä saa mahtavan viherpensaan vaikkapa kesävihreäksi terassille. Katso kuvat ja kokeile!

  1. Ota napakka ote ruukusta ja ravista pois irtoilevat lehdet. Joulutähden lehdet ovat herkässä, osa on jo itsestään putoillut.

2. Poista ruukun ympäriltä mahdollinen koristepaperi, ja kaiva kasvin tyvi esiin. Siisti ruukun pinta kuolleista lehdistä.

3. Leikkaa saksilla kaikki versot 10-15-senttisiksi ja/tai siten, että versoihin jää muutamia silmuja. Älä koske onton verson sisältä valuvaan maitiasnesteeseen etenkään jos olet herkkäihoinen.

4. 1-2 viikkoa, niin joulutähdessä on uudet pikkuruiset lehdet. Lehtien puhkeamista jouduttaa rangan laittaminen löyhästi suljettuun muovipussiin, jonne suihkautetaan silloin tällöin sumutipullolla vettä.

 

 

5. Kesällä joulutähdet rehevöityvät pensaiksi. Minusta näin ne ovatkin kauneimmillaan. Kastele ja lannoita, pidä puolivarjossa.

Vaalean joulutähden jätän kokeeksi leikkaamatta, sillä se tekee vihreitä lehtiä nyt muutenkin.

Mukavaa tammikuuta, terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulutähdestä leikkaamalla viherpensas - katso helpot ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *