Jouluviikkoa piristävät punaiset tulppaanit

tulppaanit jouluna

Kaksi päivää vanha tulppaanikimppu saa luvan kukoistaa lasiterassilla, koska pakkasista ei ole tietoakaan.

Vihdoinkin myyntiin tulivat tulppaanit, jotka piristävät joulunodotusta. Nyt kukkivat punaiset ja valkoiset leikkolajikkeet, vuodenvaihteen jälkeen värejä tulee lisää.

Joulun odotukseemme kuuluvat punaiset tulppaanit. Heti, kun ne tulevat kauppoihin, maljakot täyttyvät niistä. Tätä hurmosta taitaa jatkua kevääseen saakka.

 

istutu

Jouluksi myytävistä istutustulppaneista tulevat 1970-luvun lopun puutarhaharjoittelijan päivät mieleen.

Ennen vanhaan ostin jouluviikolla myös istututustulppaaneja, mutta nyt hankin ennen kaikkea leikkotulppaaneja myös jouluksi. Tänään olisi saanut istututulppaaneja aika mukavasti nupulla.

tulppaani istutuksiin

Istutustulppaanit ovat kieltämättä hyvässä kunnossa, mutta päädyin leikkotulppaaneihin.

Istutustulppaanit myydään sipuleineen, jotta ne voi istuttaa jouluistutuksiin. Hyvältä näyttäisivät nämä yksilöt, jos olisi tekeillä itse askarreltuja kukkakoreja.

tulpaanit terassilla

Lauhalla säällä kukkien kaverina lasiterassilla oleskelee Hulda-kissamme. Kotiin pääsee heti, kun viluttaa.

Toisaalta joulukuussa ostamiini kotimaisiin leikkotulppaaneihin olen ollut hyvin tyytyväinen. Kukat ovat kestäneet maljakossa parhaimmillaan jopa kaksi viikkoa.

Keväällä hyödetyt tulppaanit säilyvät kauniina tuskin viikon. Muista aina ostaa tulppaanit nuppuisina!

Tulppaanit kestämään

  1. Istuta sipuleineen myytävät tulppaanit viileässä viihtyvien hyasinttien ja atsaleojen kumppaniksi. Huoneenlämmössä tulppaanien kukinta on nopeasti ohi.
  2. Viistä veitsellä leikkotulppaanien tyveen uusi imupinta, ja aseta kukat kylmään veteen. Lisää vettä päivittäin, sillä nuutuminen  heikentää kukkien kestoa.
  3. Vie tulppaanimaljakko yöksi viileään ja pidä tulppaani-istutus pakkasettomassa paikassa terassilla lauhalla sääjaksolla. Kukat menevät viileässä suppuun ja avautuvat lämmössä.

Hyvää jouluviikkoa!

terveisin puutarhatoimittaja Paula

Kommentit

Kommentoi juttua: Jouluviikkoa piristävät punaiset tulppaanit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X