Paratiisi takapihalla

Juhannuskimpuissa hehkuvat nyt raikkaat sinivalkoiset värit

kukkakimppu ja juhannus

Juhannusviikolla ojanpientareet ovat kukkia tulvillaan – kuten tavallista. Viileän ja sateisen alkukesän satona värit ovat nyt monin paikoin voittopuolisesti sinivalkoiset!

Pikkuruista vantaalaistonttiamme ympäröi avo-oja, jossa luonnonkasvit saavat rehottaa rauhassa. Tai ainakin meidän puolella ojaa; naapurimme on huomattavasti säntillisempi rikkaruohojen niittäjä.

Avo-ojastamme keräämme monet kukkakimput pitkin kesää. Tänä vuonna kasvukausi on ollut sen verran myöhässä, että nyt siellä kukkivat vuohenputket, kaunokit ja puutarhast karanneet rentoakankaalit.

Juhannusviikon aluksi sain päivällä sinivalkoisia kukkia ystävältäni, ja illalla mieheni kanssa kävimme lähialueiden joutoalueilla katsastamalla luonnonkukkatarjonnan.

Ainakin vielä alkuviikolla alueemme valtalaji oli kurjenpolvi  – lisänä tuikki muutamia harakankelloja. Tietysti myös keltaiset niittyleinikit värittivät maisemaa!

Kokosin päivän mittaan kerätyistä kukista Suomi 100 -henkisen kimpun lasiterassin vaasiin.

Kuumana päivänä kukat oli pakko laittaa veteen siltään. Tietysti olisi pitänyt riipiä pois alalehdet, mutta tärkeintä oli saada kukille vettä!

  

Viileänsorttinen kevät on ollut siitä erikoinen, että löysimme metsänreunasta vielä juhannusviikolla myös kieloja. Valkoiset kielonkukat koetan säilyttää viileässä paikassa juhannuspöydän koristeeksi.

Naapurissa avautuivat viikonloppuna juhannusruusut. Omalla pihallamme ne ovat vasta nupulla, mutta aurinkoisessa paikassa helteinen viikonloppu teki tehtävänsä.

Kyllä noita ihanuuksia malttaa odottaa!

Hyvää juhannuksen odotusta!

terveisin puutarhatoimittaja Paula

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhannuskimpuissa hehkuvat nyt raikkaat sinivalkoiset värit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *