Paratiisi takapihalla

Juhannuskukat varman päälle - istuta ainakin nämä 3 pensasruusua!

Keskikesän korkein hetki lähestyy ennätysvauhtia. Varmista juhannuksen kukinta istuttamalla puutarhaan useampia ruususortteja.

Katselin illalla valokuvia viime vuosien juhannuksien tienoilta. Kovin voivat olla vuodet erilaisia: tänä vuonna naapurin valkoiset juhannusruusut alkavat jo lakastua, vaikka aikaa keskikesän juhlaan on vielä viikkoja.

Juhannusruusujen kukinta on monelle kesän kohokohta – myös minulle. Tavallisesti keskikesän kaunottaret kukkivat juhannuksena tai pian sen jälkeen, mutta tänä vuonna kaikki edistää.

Siksi puutarhaan kannattaa aina istuttaa useita sortteja, jotta aina joku tärppää!

3 juhannuksen tienoilla kukkivaa pensasruusua

Juhannusruusu (Rosa pimpinellifolia ’Plena’) on valkoinen kerrannaiskukkainen tavallisesti juhannuksen aikoihin tai pian sen jälkeen kukkiva pensasruusu. Se viihtyy auringosta puolivarjoon koko maassa.

Morsionruusu ’Juhannusmorsian’ on vaaleanpunakukkainen hieman myöhemmin kuin juhannusruusu kukkiva pensasruusu. Viihtyminen, kasvutapa ja talvehtiminen ovat lähes samaa luokkaa.

Suviruusu (Rosa ’Poppius’) kukkii myös hieman myöhemmin kuin juhannusruusu. Kukat ovat syvän vaaleanpunaiset. Kasvupaikkavaatimukset ovat samat kuin edellisillä, mutta talvenkestävyydeltään suviruusu on hieman arempi.Viime juhannuksena meidän ylimmässä kuvassa kukoistava suviruusumme näytti tältä :). Kun ei kukkia juhannukseen mennessä kuulunut, kerättiin juhannuspöydän koristukseksi metsästä kieloja.

Lämpimiä päiviä ja sateisia öitä toivoen,

terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhannuskukat varman päälle - istuta ainakin nämä 3 pensasruusua!

puutarhan ystävä

no kyllä sinulla on paljon ihanuuksia kodissasi

oli ihan kivaa tutustua

paularitanennarhi

Kiitos kannustavasta viestistäsi! Tervetuloa uudelleen :). Terveisin paula

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *