Ken kevätkukista onkaan kaunein?

esikko

Värikkäät esikot voi keväällä istuttaa puutarhaan – jos malttaa hoitaa siihen saakka.

Kevätkukkia on jo kotona kovasti odotettu, sillä ne tuovat toivottua väriä pimeään talveen. Sipulikukkien lisäksi tarjolla on muitakin lajeja. Mikä on sinulle mieleisin?

Värikkäät esikot vihdoin tulivat meidänkin kauppoihin! Kävin kaverin kanssa puutarhamyymälässä ja ostimme molemmat mieleiset yksilöt. Koska kotonamme kukkii tällä hetkellä peräti 45 leikkotulppaania, yksi esikko sai riittää tällä kertaa.

 

 

begonia

Haaleankeltaiset tai ruusunpunaiset begonialajikkeet viehättävät kevätkukkina.

Begonioita on vakiomyymälässäni ollut jo jonkin aikaa. Puutarhan pöydät pullistelevat jouluna annansilmiä – eivätkö ne enää innosta? Keväällä myytävät vaaleat värit tuntuvat tekevät hyvin kauppansa.

 

pelargoni

Pelargonit tulivat myyntiin jo tammikuussa, mutta siitä on aika pitkä aika ulos vientiin.

Olipa iloinen yllätys nähdä tulppaani- ja tuoksupelargoneja kauppareissulla. Ihan vielä en osta, vaikka mieli tekisi. Pelargoneja meillä on paljon talvehtimassa, joten kukkivia hankin vasta keväämmällä.

hortensia

Vanhanajan äitienpäiväkukasta on tullut ympärivuotinen suosikki.

Hortensiat alkavat olla myynnissä läpi vuoden. Kieltämättä joulun alla ne eivät minua kiinnostaneet, mutta nyt ruusunpunaiset kaunottaret toivat mieleen kesän.

leinikki

Värikkäistä leinikeistä on tullut nyt suosikkini,vaikka pidänkin ne kausikukkina.

Hurmaavat leinikit olen löytänyt vasta muutama vuosi sitten. Ne voivat olla punaisia, oransseja tai monivärisiä.  Kukinta-aikaa jatkaa kuihtuneiden poistaminen.

tulilatva

Kellertävät tulilatvat ovat kevään kestävimpiä kotikukkia.

Sitkeähenkisimpiin kasveihin kuuluu tulilatva, josta myös on tullut lähes ympärivuotinen. Värit vaihtelevat sesongin mukaan – nyt myydään keltaisia ja oransseja.

Hoida kevätkukat näin

  1. Esikko. Pidä taimi viileähkössä ja valoisassa paikassa. Kastele aluslautasen kautta. Vetäise kuihtunut kukka pois käsin.
  2. Begonia. Pidä kasvi lämpimässä ja kastele säännöllisesti – varo liikamärkyyttä. Nypi kuihtineet kukat, kun kastelet.
  3. Pelargoni. Pidä pelargonit valoisassa paikassa, sillä kevät on niille vielä varhainen. Kastele taimet muutaman päivän välein.
  4. Leinikki. Pidä leinikit viileähkössä paikassa ja kastele säännöllisesti. Voit kasvattaa niitä mukuloista monivuotisesti.
  5. Hortensia. Pidä hortensiat viileässä, pakkasettomassa paikassa ja kastele päivittäin. Heti kun säät antavat myöten, vie ulos päivisin.
  6. Tulilatva. Pidä kasvi lämpimässä tai viileähkössä paikassa. Kastele mutta älä liikaa, sillä kasvin mehevät lehdet varastoivat vettä.

 

Iloa ja väriä kevääseen!

terveisin puutarhatoimittaja Paula

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Ken kevätkukista onkaan kaunein?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X