Paratiisi takapihalla

Kevään kauneimmat kukat

Kevätkukkia on ihan pakko saada, vaikka ulkona lumikerros vain kasvaa. Tässä viisi kaunotarta kotiin.

Kevät on täällä – ainakin meidän keittiössä. Kävin viikonloppuna ostoksilla puutarhalla ja poimin kevätkukista mieleisimmät. Ihastuitko sinäkin? Lue ohjeet hoitoon.

 

1. Paavalinkukka eli saintpaulia on pitkäikäinen huonekasvi, jonka taimia on saatavana läpi vuoden. Kasvia voi lisätä lehtipistokkaista keväisin. Imeytä paavalinkukan kasteluvesi aluslautasen kautta. Älä aseta pehmytlehtistä kasvia paahteeseen.

 

2. Jaloleinikki on mukulakasvi, joka on tarjolla myös valmiiksi kukkivana kevätkukkana. Kasvi ei kestä paahdetta, mutta pitää valoisasta paikasta. Kastele tainta säännöllisesti. Kasvin voi istuttaa puutarhaan, mutta mukulat eivät kestä talvea. Nosta ne talveksi viileään.

3. Kaunokaiset eli bellikset kukkivat ahkerasti, kun poistaa kuihtuneet kukat ajoissa. Kastele säännöllisesti, ettei multa kuiva ja nuput näivety. Viileää sietävän belliksen voi keväällä istuttaa  parvekelaatikkoon tai puutarhaan.

 

4. Huone-esikko pitää tasasisesta kosteudesta ja paahteettomasta valoisasta paikasta.  Huone-esikkoa pidetään kausikukkana, mutta jos säilytät sen kukinnan päätyttyäkin, vie se talveksi viileään 10-14 asteeseen.  Tuo lämpöön keväällä.

 

5. Kääpiöesikko viihtyy viileähkössä paikassa, jossa sen kukinta kestää pidempään kuin lämpimässä. Kastele esikkoa aluslautasen kautta ja nypi pois kuihtuneet kukat. Varo kuivahtamista, sillä esikko nuutuu herkästi. Jos saat vietyä taimen kevääseen saakka, istuta se puutarhaan.

Keväisiä päiviä odotellen, puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevään kauneimmat kukat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *