Paratiisi takapihalla

Kokeile uusia sipulikukkia - tuoksuja ja pitkää kukintaa

Tavanomaisimpien sipulikukkien lisäksi puutarhoilla myydään nyt muita kevääksi hyödettyjä sipulikukkia ruukuissa. Kokeilitko jo monikukkaista hyasinttia?

Meillä hyasintit ovat ennen kaikkea joulukukkia, mutta muualla Keski-Euroopassa myös keväisin ruukkumyyntiin hyödettäviä ja puutarhoissa kukkivia sipulikukkia. Tetenarsissi ja helmihyasintti ovat jo monille tuttuja, mutta olenko kokeillut myös kirjopikarililjaa – saati monikukkaista hyasinttia?

 

Jo vuosia olen ostanut keväisin lasiterassille monikukkaisia multiflora-hyasintteja, joiden sipulit on saatu kukkimaan monivanaisina. Vaikka kukkavarret ovat silloin hennot, kukintaa riittää pitkään ja tuoksu on huumaava!

Kokeile rohkeasti tarjontaa, niin saat kokemusta ja löydät omat suosikkisi. Kuten tänään, kaikki sipulikukat on parasta pitää lauhalla säällä viileässä, jotta ne kestävät pitkään!

Hyvää kevättalven jatkoa, terveisin puutarhatoimittaja Paula

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokeile uusia sipulikukkia - tuoksuja ja pitkää kukintaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *