Paratiisi takapihalla

Pelakuita pelastamassa Saaren kartanossa

Pelargonit viihtyvät jopa vanhoissa sangoissa.

Illalla kuvasin pelakuitamme, joista osa on talvettamiamme vanhoja kantoja ja osa uusia hankintoja Saaren kartanon reissulta puutarhaystäväni kanssa.

Viime viikolla teimme Mirjan kanssa kesäkukkaretken lähiseudun puutarhoihin. Aloitimme retken Saaren kartanon puutarhasta, joka sijaitsee 13 km Mäntsälän keskustasta pohjoiseen.

Kohdattuani pelargonitaivaan, se oli menoa!

Kasvihuoneilla näkymät olivat huikeat. Myynnissä oli paljon kesäkukkia, pelargonien taimia ja jopa pelargonien emokasvit, sillä seuraavan vuoden opiskelijoissa ei taida ole pelargoni-intoilijoita.

Käy ostoksilla Keudan puutarhamyymälässä osoitteessa Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus.

Kasvihuonemyymälän hoitaja Pirkko ymmärsi  harrastajaa ja kärräili valitsemani viisi emokasviani lähemmäs auton lastauspaikkaa. Enemmänkin olisi tehnyt mieli ostaa, mutta paluumatkalla oli tarkoitus ladata myös takakontti täyteen saviruukkuja.

Nyt ostamani pelargonit kukkivat ympäri puutarhaa. Suojapaikkoja halloille ei taideta enää tarvita etsiä. Emoista on velvoite pitää hyvää huolta, jotta tulevat sukupolvet saavat nauttia niiden upeista kukista!

Kukkivaa alkukesää, ystävällisin terveisin puutarhatoimittaja Paula

 


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pelakuita pelastamassa Saaren kartanossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.