Pelargonit talvehtivat huoneenlämmössäkin!

Kuva otettiin 24.9.2018

Sään viilennettyä puutarhatoimittajan pelargonit siirrettiin kasvihuoneeseen ja lasiterassille odottamaan sisälle siirtoa.

Viime viikolla laskin, että kesän jälkeen meillä on 119 pelargonia. Suuri osa kukkii yhä lasilla katetuissa tiloissa, kasvihuoneessa ja lasiterassilla, mutta osa on yhä pihallakin.

Vantaalla ei ole vielä ollut kovia halloja, mutta siirtelen nyt ulkona taimia terassille. Sisälle pelargonit tuodaan yleensä vasta lokakuussa. Mutta minne ihmeeseen saan nämä mahtumaan?

Kaiken kukkuraksi sain puutarhaystävältäni ihanan lahjan: kahdeksan upeaa pelargonia, joille hän kyseli uutta kotia. Tietysti oli pakko ”adoptoida” nämä kaunottaret. Kiitos, koetan pitää hyvää huolta!

Tällä viikolla laitoimme pelargonihuoneeseen yöksi päälle kosteisiin tiloihin tarkoitetun  lämpöpuhaltimen, joka myös kuivattaa tilaa. Ainakin nyt kosteus aiheuttaa meillä enemmän harmeja kuin kylmyys.

Pelargonihuone on tiivis kasvihuone, joten se pysyy lämpimänä. Sieltä siirretään mutaman viikon kuluttua huoneenlämpöön. Kotimme on kasvilampuilla valaistu, joten ne jatkavat kasvuaan läpi talven. Taimia on talvella joka puolella!

Kaksi tapaa talvettaa pelargonit

  1. Parhaiten pelargonit talvehtivat viileässä tilassa, jossa on jonkin verran valoakin. Jos paikka on hyvin viileä, ei tarvita välttämättä valoa.
  2. Jos talvetat pelargonit huoneenlämmössä, niitä tulee kastella läpi talven. Valoisassa kodissa ne saattavat talvehtia ilman lisävaloa, mutta ilman muuta kasvilamput auttavat.

Tässä muutama kirjoitus, jossa kerron pelargonin kasvatuksesta ja niiden talvettamisesta huoneenlämmössä.

Pelargonit palasivat syksyllä kotiin

Apua, 100 pelakuuta talvetukseen

Kasvilamput auttavat huonekasveja

Kukintaa on riittänyt joskus joulunakin.

terveisin puutarhatoimittaja Paula

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Pelargonit talvehtivat huoneenlämmössäkin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X