Paratiisi takapihalla

Puunhalausviikko 20.-26.8. - viikonloppuna lähimetsään!

Halaa puuta – arvosta ympäristöäsi 20.-26.8.2018 teemaviikolla kiinnitetään huomiota lähiympäristön merkitykseen.

Tontillamme kasvaa 33 istutettua puuta, joista puolet reunustaa pihatietä ja puolet kasvaa 200-300 neliömetrin piha-alueella. Lisäksi luonnonpuita versoo tontin laidoilla ja tsiljoona puuntaita piileskelee kukkapenkeissä ja maanpeitekasvien lomassa.

Kaunista 15 vuotta pihallamme kasvanutta pilvikirsikkaa kestohalaa imukärhivilliviini.

Puut ovat elintärkeitä siksi, että ne sitovat ilmakeän hiilidioksidia ja tuottavat meille happea.  Vihreys lisää viihtyisyyttä ja terveyttä. Kotipihoilla ja puistoissa on tänä kesänä tuntenut puiden suojaavan voiman.

Puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan konkreettisesti, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Tämän vuoden teemana on hyvinvointi ja terveys.

Lähiympäristöä voi arvostaa antamalla sille aikaa, mutta kieltämättä puun kainaloon ottaessani läsnäolon tunne oli voimakkaampi. Oman rutistuksensa voi halutessaan jakaa myös muiden kanssa #puunhalausviikko.

Kolmatta kertaa järjestettävän puunhalausviikon takana on Viherympäristöliitto. Lue lisää vihreän ympäristön merkityksestä:

Halaa puuta ja voi hyvin

Luonnon merkitys terveydelle

Miksi kaupunki tarvitsee puita

Hyvää viikonloppua!

terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puunhalausviikko 20.-26.8. - viikonloppuna lähimetsään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *