Paratiisi takapihalla

Sisusta puutarhaa kuin kotia - puutarhatoimittajan kauneimmat pöydät

Puutarhassa tarvitaan paljon pöytiä sekä sisällä että ulkona.

Yksi kotimme huoneista hakee muotoaan. Kun lapset ovat jo omillaan, entisestä lastenhuoneesta uhkaa tulla työhuoneeni – jipii! Itse asiassa rakennan siitä puutarhahuonetta kasveineen ja kasvilamppuineen. Sopii siellä sitten puutarhasta kirjoittaakin.

Pihalla puutarhassa on kymmenkunta pöytää – vähän ylikin. Vuosikausia sitten ostamastani ompelukoneen jalasta on tullut  lasiterassin pelakuupöytä. Vihreä maali kyljessä aluksi häiritsi, muttei yhtään enää. Eri sukupolvien merkit saavat näkyä.

Kukkaruukkujen aluslautaset ja muut puutarhassa käytettävät astiat ovat jo vuosia kaivanneet passelia astiakaappia. Nyt niillä on paras paikka kotonamme, eli lasiterassilla kesät ja talvet. Turha näin kauniita esineitä olisi varastoon piilottaa.Väliaikaisena pöytänä on käytössä myös  vanha ovi vaikkapa pukkijalkojen päällä. En tasoita pintaa lasilevyllä, vaan kauneudenkaipuu saa ohittaa käytännöllisyyyden.Lasiterassillamme on tavallinen keittiönpöytä, joka kestänyt hyvin, vaikka se on kosteassa tilassa vuodet ympäri. Olen hankkinut sen koristeeksi gobeliineja, joilla saa vaihdeltua tilan ilmettä.

Pelargoneille varatussa kasvihuoneessa sijaitsee yksi ruukutuspöydistäni. Kirjoituspöytä siitä lopulta tuli, kun turhan pieni se oli alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

Tämä pöytä ensimmäinen puutarhapöytämme ajalta, jolloin lapset olivat pieniä. Se ehti jo viettää eläkepäiviä varastossa, kunnes pergolaamme tarvittiin pikkupöytä. Ajan patina ja eletty elämä kaunistavat sen silmissäni.

Huvimajamme rakennettiin tuomaan suojaa viileisiin kesiin. Sen edessä on puupatio, jonka päälle asetettiin metallipöytä ja tuolit. Aika pian kalusteista tuli kesäkukkateline, sillä maahan kukkaruukkuja ei voi meillä jättää lehtikotiloiden vuoksi.

Huvimajassa on pyöreä pöytä illanistujaisia varten. Pöydän ääressä voi pelata korttia tai vain jutella. Seurusteluun pyöreä pöytämalli sopii parhaiten.

Kierrätyslaseista rakennetussa kasvihuoneessamme on kirjoituspöytä. Puutarhajuttuja en kuitenkaan täällä kirjoita, vaan  istun sen ääressä katselemassa puutarhaa.

Kesäisiä kuvia oli hauska katsella.

terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisusta puutarhaa kuin kotia - puutarhatoimittajan kauneimmat pöydät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *