Paratiisi takapihalla

Viherkasveja kotiin pikkurahalla - miksei työpaikallekin?

Viherkasvit lisäävät viihtyisyyyttä kotona ja työpaikalla. Kevät on hyvä aika hankkia uusia taimia.

Huonekasvit kotonamme heräilevät kevääseen. Pölyt on palmuista pyyhitty ja viirivehkat pesty. Halusin lisää viherkasveja. Lisää vihreyttä ja viihtyisyyttä työhuoneeseen!

Viherkasvit eivät välttämättä kukkaroa paljoa kevennä. Ostin viisi kivaa kasvia, vaikka vähempikin olisi toki riittänyt.

Olen Monstera-sukua.

Peikonlehti viihtyy kotonamme mainiosti, vaikka sen kasvupaikka on melko varjoisa. Siksi ostin myös tämän menninkäisenlehti-nimellä myydyn kasvin, joka samaa sukua. Lehdet ovat vieläkin repaleisemmat kuin peikonlehdellä – jo taimena. Hinta 15,90 e (12 cm ruukku).

Anopinkieli.

Anopinkieli (Sansevieria trifasciata) on tuttu jo lapsuudesta, mutta vasta nyt ostin sen itsellenikin. Kiva kirjavalehtinen lajike saa koristaa työhuoneen sivupöytää, jonka yllä on kasvilamppu. Kirjava muoto tarvinnee enemmän valoa kuin vihreä? Kastele kohtuudella. Hinta 10,90 e (12 cm ruukku).

Vesiviikuna.

Vesifiikuksen (Ficus pumila) muistan olleen jossain vaiheessa muotiakin, mutta nyt vasta sen itselleni ostin. Sitä pitää kyllä kastella aika tavalla. Siksi jätin taimen muoviruukkuun, vaikka sujautinkin sen sitten saviruukun sisään. Hinta 2,90 e (10/11 cm ruukku).

Muulinkorva.

Muulinkorvia (Syngonium podophyllum) olen ostellut elämäni aikana useampiakin, mutta ne ovat venähtäneet valonpuutteessa. Kirjavalehtinen ja rehevä kasvi tarvitsee jokseenkin valoisan paikan  ja säntillistä kastelua. Kokeilen nyt kasvilampun alla. Hinta 4,90 e (12 cm ruukku).

Unelma.

Asparagus eli unelma (Asparagus setaceus) minulla on jo ennestään, mutta olen heikkona näihin. Äidillä unelma versoi kamarin seinällä 1960-luvulla. Välillä saan kasvin menestymään, ja sitten se kuivahtaa ja lehdykät rapisevat lattialle. Kokeilen tätä kesällä lasiterassilla, jos vaikka tykkäisi. Hinta 4,90 e (10/12 cm ruukku).

Kasveja puutarhalta tai marketista

Ostin kasvit puutarhalta, mutta huomaan aivan samojen taimien olevan myynnissä lähikaupassa ja marketissa. Hintoja en vertaillut, mutta ei liene isoja eroja.

Ostamani viherkasvit ilahduttavat minua työhuoneessani. Sivupöydän yllä hohtaa kasvilamppu yötä päivää. Kasvien vierellä on myös talvehtivia pelargoneja, mutta useimmat viherkasvit jäävät kotiin pelargonien muutettua kesäksi ulos.

Viherkasvit työpöydälläni

  1. Ostin kohtuuhintaiset (3-10 e ja yksi 15 e) taimet, joten mahdolliset menetykset eivät kauheasti kirpaise.
  2. En ole millekään kasville allerginen, joten saatoin valita kasvit vapaasti.
  3. Istutin osan kasveista saviruukkuihin, mutta runsasta kastelua tarvitsevat taimet sujautin niiden sisään muoviruukkuineen.
  4. Sijoitin kastelukannun (vettä täynnä) kasvien viereen, sillä välillä töissä on kiire juuri, kun  kasvit kuivuvat!
  5. Länsi-ikkunasta tulee luonnonvaloa, mutta kasvien päälle on ripustettu myös kasvilamppu. Ennen kaikkea talvehtiville pelargoneille, mutta myös viherkasvit hyötyvät niistä.

Ihana aamulla tulla töihin, kun näin vehreä näkymä odottaa!

Kevätterveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viherkasveja kotiin pikkurahalla - miksei työpaikallekin?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *