Paratiisi takapihalla

Yllättikö kevät - katso 10 kuvaa puutarhatoimittajan kevätpuutarhasta

Rikkinäisten saviruukkujen rauniopuutarhan vehreyttävät jo käenkaali ja villiviini.

Ovatko sipulikukat kukkineet, veikö tuuli omenankukat ja onko pioneissa nuppuja?

Nyt kevät etenee niin vauhdilla, ettei puutarhuri perässä tahdo pysyä!

Koetan tallentaa kevään kuvaamalla, mutta se ei ole helppoa. Eiliset kuvat tuntuvat tänään  vanhoilta. Viimeviikkoisia tuskin jaksan ihastella ennen ensi keväätä.

Kierrän puutarhani pari kertaa päivässä, ellen useamminkin. Vaikka kirjoitan kotona, välillä on pakko sulkea silmät kevään houkutuksilta ja pysyä kirjoituskoneella.

Illalla kiersin puutarhaa kameran kanssa, katso tulokset. Kello taisi olla iltakuusi, mutta huomenna maisemat ovat varmaan jo toiset!

Huvimajan viherkatto näyttää nauttivat keväästä, koska maksaruohot versovat pörheinä. Vasemmalla japaninvaahterat ja pensasangervot ovat talvehtineet mainiosti.

Linnunlauluhuoneessa, eli kierrätyslaseista rakennetulla terassillamme, ikkunat talven jäljiltä aukeavat. Auringon laskiessa istahdin terassille kuuntelemaan avointen ikkunoiden konserttia!Kaikki kasvaa kovalla vauhdilla kuten verenpisarat kattilassaan! Olen lähdössä ensi viikolla matkalle, joten täytyy muistaa antaa kotiin jääville hyvät ohjeet tainten hoitoon.

Viikolla ihastelin omenapuiden nuppuja, jotka ovat nyt avautuneet. Kun perjantaina tuuli kovaa,  pelkäsin kukinnan puolesta. Onneksi tyyntyi!

Puutarhassamme vieraili viikolla pop-up-puutarhapäivä-hengessä kymmenkunta puutarhaharrastajaa. Iltapäivän saldona puutarhassani on ihana kasvipeti hyötykasveille.Koska monet kasveistamme kasvavat ruukuissa ja laatikoissa, niitä pitää jo kastella. Parasta on mieheni tapaan valuttaa vettä kannusta, mutta itse turvaudun myös letkuun.Pelargonit ovat versoneet kasvihuoneessa jo huhtikuulta alkaen. Kukintaa saa talvehtineista pelakuista vielä odottaa, mutta kasvihuone on hyvä paikka myös taimikasvatukselle.Aika monta projektia on puutarhassa kesken ja tavarat lojuvat ympäriinsä. Yrttiruukut ja mansikkamaa saivat jo asukkaansa, kun perjantaina oli puutarhapäivä.Onneksi aloitin perunankasvatuksen ajoissa! Muumikassi-perunatkin ovat hyvässä kasvussa ja lisää taimia verso astioissa odottamassa istutusta.

Vielä ehtii aloittaa perunanviljelyn vielä vaikka parvekkeella!

Lämpimän kesän toiveissa, terveisin puutarhatoimittaja Paula


    Olen Paula Ritanen-Närhi, intohimoinen puutarhatoimittaja, huoleton hortonomi ja kokeileva kotipuutarhuri. Kesät kiertelen kotipuutarhoissa ympäri maata ja talveksi vetäydyn kotilaaksooni  kirjoittelemaan retkistäni. Puutarha on minulle ammatti, harrastus ja elämäntapa. Tervetuloa kurkkimaan kotipuutarhaani!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yllättikö kevät - katso 10 kuvaa puutarhatoimittajan kevätpuutarhasta

Maatiaiskanasen Elämää

Ihanan näköistä ❤ On tämä vaan mahtavaa aikaa!

paularitanennarhi

Kiitos viestistä, on tämä. Ihan hirmu kiire, mutta tulisipa myös lämmin kesä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *