Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice

A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice on ihanan raikas kesäruoka. Tuoreet mansikat, limetti ja korianteri maustavat lohen makoisaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice

  • 250 g erittäin tuoretta, ruodotonta lohifileetä
  • 2-3 limetin mehu
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 12 tuoretta mansikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • 1 ps (180 g) maissinachoja

Valmistusohje

A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa kala muutaman sentin kuutioiksi.
  2. Purista limeteistä mehu. Poista chilistä siemenet. Hienonna punasipuli ja chili hyvin pieneksi kuutioksi. Yhdistä ainekset lohen kanssa.
  3. Lisää suolaa, mustapippuria ja sokeria. Ota muutama korianterinlehti sivuun koristelua varten ja hienonna loput kalan joukkoon. 
  4. Anna cevichen maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
  5. Viipaloi mansikat ja lisää ne cevichen joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Koristele korianterilla.

Vinkki! Tarjoa A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice halutessasi itse tehtyjen nachojen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2024.

A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice
A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice on raikas kesäruoka.

Lue myös Anna.fi: Persimon-lohiceviche


Kommentoi

Kommentoi juttua: A.W. Yrjänän lohi-mansikka-chevice

Sinun täytyy kommentoidaksesi.