Reseptit
alle 30 min
4

Kuha-ceviche salaattipedillä

Etelä-Amerikassa suosittu ceviche eli sitrusmarinoi­tu kalasalaatti on lähtöisin Perusta. Cevichen voi tehdä lohesta, ravuista tai vaaleista kotimai­sista kaloista. Vaih­toehtoisesti siihen voi lisätä avoka­doa, tomaattia tai punasipulia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kuha-ceviche salaattipedillä:

noin 400 g kuhafileitä
2 limettiä
1 (mieto) punainen chili
1 rkl thaikalakastiketta
1 tl dijoninsinappia
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
1/4 tl rouhittua valkopippuria
1 dl hienonnettua purjoa
1/2 tl kurkku

Lisäksi:

sydänsalaatinlehtiä
korianteria koristeluun

Valmistusohje

1. Poista kuhasta ruodot v-viilolla ja leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.

2. Halkaise chilit ja kaavi siemenet pois. Leikkaa hienoksi suikaleiksi. Pese limetit, raasta kuori ja purista mehut.

3. Laita kuhakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chili, limetin kuori ja -mehu, kalakastike, sinappi, hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, suola, sokeri ja valkopippuri. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia.

4. Halkaise ja huuhtele purjo huolellisesti. Leikkaa purjo hienoksi suikaleiksi. Leikkaa kurkku kuutioksi. Lisää kurkkukuutiot ja purjo seoksen joukkoon. Tarkista maku.

5. Irrota sydänsalaatista lehdet ja pese ja kuivaa hyvin. Tarjoile ceviche salaatinlehdiltä.

Yksi annos kuhacevicheä salaattipedillä sisältää 195 kcal.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/19.

Ceviche muuntuu moneksi: 

Rapuceviche_avokadot

Rapuceviche-avokadot

Cevicheä guacamolen ja tortillojen kera

Ceviche

ceviche - katkarapukeitto

Ceviche – ecuadorilainen katkarapukeitto

Anna.fi: Lohiceviche ja salaattia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuha-ceviche salaattipedillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X