Anna-rouvan raparperipiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 keskikokoista raparperin vartta
- ½ - 1 dl sokeria tai ruokosokeria
Taikina
- 1 muna
- 2.5 dl sokeria
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 2.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivnjauhetta
Valmistusohje
1. Huhdo, kuori ja paloittele raparperin varret. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä raparperipalat pohjalle. Sirottele päälle sokeria.
2. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähdytetty rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan rapaperipalojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
3. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Anna-rouvan raparperipiirakka