Reseptit

Anna-rouvan raparperipiirakka

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 5 keskikokoista raparperin vartta
  • ½ - 1 dl sokeria tai ruokosokeria

Taikina

  • 1 muna
  • 2.5 dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivnjauhetta

Valmistusohje

Anna-rouvan raparperipiirakka

1. Huhdo, kuori ja paloittele raparperin varret. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä raparperipalat pohjalle. Sirottele päälle sokeria.

2. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähdytetty rasva sekä kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan rapaperipalojen päälle ja paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

3. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna-rouvan raparperipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.