Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bellini

Bellini on juhlava aloitus brunssille. Se syntyy hetkessä persikkasoseesta ja proseccosta. Aito Bellini valmistetaan valkolihaisista persikoista. Persikat soseutetaan kuorineen ja sose siivilöidään. Suomesta näitä kyseisiä persikoita ei juurikaan saa, mutta hyvä korvike niille ovat litteät Paraguayo-persikat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bellini

  • 8 rkl persikkasosetta
  • ½ plo (à 0,75 l) proseccoa

Valmistusohje

Bellini valmistuu helposti näin:

  1. Annostele persikkasose laseihin ja kaada päälle jäähdytettyä kuohuviiniä. Tarjoa bellini heti brunssilla esimerkiksi täytettyjen croissantien kanssa.

Vinkki! Valmiin persikkasoseen sijasta voit soseuttaa juomaan säilöttyjä persikoita. Vaihda prosecco halutessasi alkoholittomaan kuohuvaan.

bellini
Aito Bellini valmistetaan valkolihaisista persikoista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2024.

Lue myös Anna.fi: Mansikkafrosé


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bellini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.