Bellini
Bellini on juhlava aloitus brunssille. Se syntyy hetkessä persikkasoseesta ja proseccosta. Aito Bellini valmistetaan valkolihaisista persikoista. Persikat soseutetaan kuorineen ja sose siivilöidään. Suomesta näitä kyseisiä persikoita ei juurikaan saa, mutta hyvä korvike niille ovat litteät Paraguayo-persikat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Bellini
- 8 rkl persikkasosetta
- ½ plo (à 0,75 l) proseccoa
Valmistusohje
Bellini valmistuu helposti näin:
- Annostele persikkasose laseihin ja kaada päälle jäähdytettyä kuohuviiniä. Tarjoa bellini heti brunssilla esimerkiksi täytettyjen croissantien kanssa.
Vinkki! Valmiin persikkasoseen sijasta voit soseuttaa juomaan säilöttyjä persikoita. Vaihda prosecco halutessasi alkoholittomaan kuohuvaan.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2024.
Lue myös Anna.fi: Mansikkafrosé
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bellini