Aperol-cocktail
Aperol-cocktail saa viehkeän vivahteen hibiskuksenkukkateestä. Kuohuviini tuo juomaan juhlan tuntua ja mansikat kesäisen lisän. Jos pidät klassisesta Aperol Spritz -drinkistä, kokeile myös tätä raikasta versiota.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Aperol-cocktail
- 1 l hibiskuksenkukkateetä (jäähdytettyä) tai jotain muuta kukkaisteetä
- 0,75 l kuivaa kuohuviiniä, proseccoa tai alkoholitonta kuohuviiniä
- 4 dl Aperol-katkeroa (11 %) (jätä pois alkoholittomasta juomasta)
- 1 l mansikoita
- jäitä
Valmistusohje
Aperol-cocktail valmistuu helposti näin:
1. Sekoita kannussa yksi litra jäähdytettyä hibiskuksenkukkateetä tai jotain muuta kukkaisteetä, 0,75 l kuivaa kuohuviiniä, proseccoa tai alkoholitonta kuohuviiniä sekä neljä desilitraa Aperol-katkeroa. Alkoholittomasta versiosta jätetään Aperol pois.
2. Lisää joukkoon yksi litra mansikoita. Lisää kannuun tai laseihin myös jäitä.
Vinkki: Aperol-cocktailin alkoholiprosentiksi tulee 6,2 % ja valmista juomaa 2,15 l.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.
Lue myös: Näin teet Aperol Spritzin oikeaoppisesti
Lue myös Anna.fi: Näin teet Aperol Spritz greipistä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aperol-cocktail