aperol-cocktail Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aperol-cocktail

Aperol-cocktail saa viehkeän vivahteen hibiskuksenkukkateestä. Kuohuviini tuo juomaan juhlan tuntua ja mansikat kesäisen lisän. Jos pidät klassisesta Aperol Spritz -drinkistä, kokeile myös tätä raikasta versiota.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15 annosta

Ainekset

Aperol-cocktail

  • 1 l hibiskuksenkukkateetä (jäähdytettyä) tai jotain muuta kukkaisteetä
  • 0,75 l kuivaa kuohuviiniä, proseccoa tai alkoholitonta kuohuviiniä
  • 4 dl Aperol-katkeroa (11 %) (jätä pois alkoholittomasta juomasta)
  • 1 l mansikoita
  • jäitä

Valmistusohje

1. Aperol-ccktail valmistuu helposti näin. Sekoita kannussa yksi litra jäähdytettyä hibiskuksenkukkateetä tai jotain muuta kukkaisteetä, 0,75 l kuivaa kuohuviiniä, proseccoa tai alkoholitonta kuohuviiniä sekä neljä desilitraa Aperol-katkeroa. Alkoholittomasta versiosta Aperol pois.

2. Lisää joukkoon yksi litra mansikoita. Lisää kannuun tai laseihin myös jäitä.

Vinkki: Aperol-cocktailin alkoholiprosentiksi tulee 6,2 % ja valmista juomaa 2,15 l.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/20.

Lue myös: Näin teet Aperol Spritzin oikeaoppisesti

Anna.fi/ruoka: Aperol Spritz greipistä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aperol-cocktail

Sinun täytyy kommentoidaksesi.