Reseptit
30-60 min
4

Chili-porkkanakeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 punainen chilipaprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
600 g porkkanaa
1 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
3 tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
8 dl vettä
150 g ranskankermaa

Valmistusohje

Chili-porkkanakeitto on lämmittävä kasvissosekeitto. Ranskankerma pehmentää chilin poltetta ja antaa keitolle täyteläisyyttä.

1. Poista chilistä kanta ja siemenet
ja leikkaa paloiksi. Kuori ja hienonna
sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipuleita hetki kattilan
öljyssä miedolla lämmöllä. Kuori
ja paloittele porkkanat. Lisää kattilaan.
Kääntele tovi. Lisää chilit.
Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Halkaise tomaatit, poista
kannat ja paloittele. Lisää kattilaan
tomaatit, tomaattisose ja vesi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä,
kunnes porkkanat ovat kypsiä.

3. Lisää keittoon ranskankerma
ja soseuta tasaiseksi. Kuumenna
sakea chili-porkkanakeitto höyryäväksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Chili-porkkanakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X