Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ketosämpylät

Vähähiilihydraattiset ketosämpylät tehdään mantelijauhoista ja kananmunasta. Taikina syntyy superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ketosämpylät

  • 200 g mantelijauhoja
  • ½ dl psylliumia
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1½ rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 kanamunanvalkuaista
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 2½ dl kiehuvaa vettä

Voiteluun

  • 2 keltuaista
  • 1 rkl vettä

Pinnalle

  • 6 tl seesaminsiemeniä
  • 6 tl unikonsiemeniä

Valmistusohje

Ketosämpylät valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kanamunat, valkuaiset, öljy ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi. Lisää kiehuvaa vettä hiljalleen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
  2. Nostele lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille kuusi tasakoista kasaa. Pyörittele kostutetuin käsin palloiksi. Voitele keltuais-vesiseoksella ja ripottele pinnalle siemeniä.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ketosämpylät ovat kauniin ruskeita.

Vinkki! Tarjoa ketosämpylät esimerkiksi lounaaksi tai aamupalalla italialaisen munakkaan kanssa.

ketosämpylät
Ketosämpylät on karppaajan ja hiilihydraattitietoisen unelmaherkku.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.

Lue myös Anna.fi: Karppaajan leipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ketosämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.