Ketosämpylät
Vähähiilihydraattiset ketosämpylät tehdään mantelijauhoista ja kananmunasta. Taikina syntyy superhelposti sekoittamalla ainekset yhteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Ketosämpylät
- 200 g mantelijauhoja
- ½ dl psylliumia
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1½ rkl pellavansiemenrouhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2 kanamunanvalkuaista
- 4 rkl rypsiöljyä
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2½ dl kiehuvaa vettä
Voiteluun
- 2 keltuaista
- 1 rkl vettä
Pinnalle
- 6 tl seesaminsiemeniä
- 6 tl unikonsiemeniä
Valmistusohje
Ketosämpylät valmistuu helposti näin:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää kanamunat, valkuaiset, öljy ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi. Lisää kiehuvaa vettä hiljalleen samalla sekoittaen. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
- Nostele lusikalla leivinpaperoidulle uunipellille kuusi tasakoista kasaa. Pyörittele kostutetuin käsin palloiksi. Voitele keltuais-vesiseoksella ja ripottele pinnalle siemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ketosämpylät ovat kauniin ruskeita.
Vinkki! Tarjoa ketosämpylät esimerkiksi lounaaksi tai aamupalalla italialaisen munakkaan kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.
Lue myös Anna.fi: Karppaajan leipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ketosämpylät