1. Leikkaa 600 grammaa lohifileetä pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Levitä pintaan ruokalusikallinen sokeria ja ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa. Kääri kelmuun ja laita maustumaan jääkaappiin 8 tunniksi.
2. Paahda 50 grammaa eli desilitra suolattomia pistaasipähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1-2 minuuttia, lisää puoli ruokalusikallista fenkolinsiemeniä sekä puoli ruokalusikallista korianterinsiemeniä ja paahda vielä hetki koko ajan sekoittaen, kunnes mausteista alkaa irrota paahteinen tuoksu. Siirrä paahdos tehosekoittimeen tai mortteliin. Jauha mausteet ja pähkinät karkeaksi jauheeksi. Siirrä kannelliseen tölkkiin. Paahda myös puoli desilitraa seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla hetki ja sekoita ne, teelusikallinen sumakkia ja puoli teelusikallista suolaa pähkinä-maustejauheen joukkoon.
3. Pyyhi kalat talouspaperilla. Levitä pähkinämauste laakealle lautaselle ja kierittele kalapötköt kauttaaltaan dukkahissa.
4. Paista lohipötköt muutamassa erässä kuumalla kuivalla pannulla noin 20 sekuntia per puoli niin, että kalatangot ruskistuvat hieman joka puolelta, mutta eivät kypsy läpi. Kääri kukin kalapala kelmuun ja rullaa tiukaksi paketiksi. Laita kalat pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dukkahilla maustettu lohipastrami