Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dukkahilla maustettu lohipastrami

Dukkahilla maustettu lohipastrami kuorrutetaan paahteisella ja mausteisella pistaasimausteella ja tarjotaan juhlavan sahramimajoneesin kanssa. Näyttävää tarjottavaa, takuumaukasta ja helppoa valmistaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Dukkahilla maustettu lohipastrami

  • 600 g lohifileetä (paksusta keskiosasta)
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa

Dukkah

  • 50 g (1 dl) suolattomia pistaaseja
  • ½ rkl fenkolinsiemeniä
  • ½ rkl korianterinsiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • 1 tl sumakkia
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Dukkahilla maustettu lohipastrami tehdään helposti näin:

1. Leikkaa 600 grammaa lohifileetä pitkittäin ruotoviivan suuntaisesti 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Levitä pintaan ruokalusikallinen sokeria ja ruokalusikallinen karkeaa merisuolaa. Kääri kelmuun ja laita maustumaan jääkaappiin 8 tunniksi.

2. Paahda 50 grammaa eli desilitra suolattomia pistaasipähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1-2 minuuttia, lisää puoli ruokalusikallista fenkolinsiemeniä sekä puoli ruokalusikallista korianterinsiemeniä ja paahda vielä hetki koko ajan sekoittaen, kunnes mausteista alkaa irrota paahteinen tuoksu. Siirrä paahdos tehosekoittimeen tai mortteliin. Jauha mausteet ja pähkinät karkeaksi jauheeksi. Siirrä kannelliseen tölkkiin. Paahda myös puoli desilitraa seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla hetki ja sekoita ne, teelusikallinen sumakkia ja puoli teelusikallista suolaa pähkinä-maustejauheen joukkoon.

3. Pyyhi kalat talouspaperilla. Levitä pähkinämauste laakealle lautaselle ja kierittele kalapötköt kauttaaltaan dukkahissa.

4. Paista lohipötköt muutamassa erässä kuumalla kuivalla pannulla noin 20 sekuntia per puoli niin, että kalatangot ruskistuvat hieman joka puolelta, mutta eivät kypsy läpi. Kääri kukin kalapala kelmuun ja rullaa tiukaksi paketiksi. Laita kalat pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.

5. Ota kalat pakastimesta jääkaappiin tunti ennen tarjoilua. Ota dukkahilla maustettu lohipastrami pakastimesta ja leikkaa kohmeiset kalatangot kelmun läpi sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna palojen sulaa kokonaan ja poista kelmut juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.

Lue myös: Kylmäsavulohi – rakastettu suolapala sopii arkeen ja juhlaan

Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään – näillä ohjeilla onnistut kalan graavaamisessa ja loihdit ihanat graavilohiherkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dukkahilla maustettu lohipastrami

Sinun täytyy kommentoidaksesi.