Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fenkoli-kurkkusalaatti

Raikas lisä aterian kylkeen on mummonkurkkujen tekniikalla valmistettu veikeä fenkoli-kurkkusalaatti.

Ainekset

Fenkoli-kurkkusalaatti:

  • 1 pieni fenkoli
  • ½ kurkku
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Fenkoli-kurkkusalaatti tehdään helposti näin:

1. Leikkaa fenkoli ohuenohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi kurkku.

2. Mittaa vesi, sokeri ja etikka kattilaan. Kiehauta ja kaada viipaloitujen fenkolien päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää seokseen kurkku, suola ja tilli. Laita jääkaappiin ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Katso myös: Fenkoli antaa makua salaatteihin

Katso myös Anna.fi/ruoka: Juusto-fenkolisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Fenkoli-kurkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.