Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-kesäkurpitsaletut

Feta-kesäkurpitsaletut höystetään orakkailla. Somat pikkuletut saavat raikkaan makuvivahteen sienten lisäksi tuoreesta mintusta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-kesäkurpitsaletut

  • 6 dl (150 g) orakkaita
  • 2 rkl voita
  • 2 (700 g) kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kesäkurpitsan nestettä tai vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 200 g fetajuustoa

Lisäksi

  • 3 rkl voita ja öljyä paistamiseen
  • 1 rkl tuoretta minttua koristeluun

Valmistusohje

Feta-kesäkurpitsaletut tehdään helposti näin:

1. Puhdista kuusi desilitraa orakkaita ja hienonna muruksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita pannulla ja paista sieniä 10 minuuttia. Ota sienet sivuun.

2. Raasta kaksi kesäkurpitsaa raastimen isolla terällä. Laita raaste siivilään, ripottele joukkoon teelusikallinen suolaa ja valuta 15 minuuttia kulhon päällä. Purista neste talteen.

3. Sekoita kulhossa kolme desilitraa kesäkurpitsan nestettä, kaksi kananmunaa, kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja desilitra mantelijauhoja. Mausta teelusikallisella oreganoa ja pippurilla. Sekoita joukkoon paistetut sienet, kurpitsaraaste ja sata grammaa fetaa pienenä muruna. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

4. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla öljyn ja voin seoksessa keskilämmöllä. Koristele feta-kesäkurpitsaletut lopulla fetamurulla ja tuoreella mintulla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.

Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-kesäkurpitsaletut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.