1. Puhdista kuusi desilitraa orakkaita ja hienonna muruksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita pannulla ja paista sieniä 10 minuuttia. Ota sienet sivuun.
2. Raasta kaksi kesäkurpitsaa raastimen isolla terällä. Laita raaste siivilään, ripottele joukkoon teelusikallinen suolaa ja valuta 15 minuuttia kulhon päällä. Purista neste talteen.
3. Sekoita kulhossa kolme desilitraa kesäkurpitsan nestettä, kaksi kananmunaa, kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja desilitra mantelijauhoja. Mausta teelusikallisella oreganoa ja pippurilla. Sekoita joukkoon paistetut sienet, kurpitsaraaste ja sata grammaa fetaa pienenä muruna. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
4. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla öljyn ja voin seoksessa keskilämmöllä. Koristele feta-kesäkurpitsaletut lopulla fetamurulla ja tuoreella mintulla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.
Lue myös: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään
Lue myös Anna.fi: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-kesäkurpitsaletut