
Filopiiras Nizzan tapaan
Tämä piiras toi mieleeni makumuistoja Nizzasta, vaikka syntyikin torjuttaessa jääkaapin vihanneslaatikon hävikkiä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
- 3-5 arkkia filotaikinaa
- ½ dl oliiviöljyä
Täyte
- 3 paprikaa
- 4-5 uutta sipulia (varsineen)
- 1-2 dl (kantarelleja)
- ½ tuore chili
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl silputtua timjamia tai basilikaa
- ½ tl sormisuolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Lisäksi:
- 10 kirsikkatomaattia
- 10-15 mustaa, kivetöntä oliivia
- 3-5 anjovisfileetä
- 50-100 g juustoraastetta (tai murenneltua fetaa)
Valmistusohje
- Lohko puhdistetut paprikat ja sipulit. Hienonna chili, valkosipuli ja yrtit. Sekoita kasvikset keskenään, lorauta joukkoon öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä alumiinigrillialustalla grillissä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
- Levitä filotaikina-arkit leivinpaperinpäälle uunipellille. Voitele välit tilkalla oliiviöljyä. Levitä grillatut kasvikset taikinalle, lisää puolitetut tomaatit, oliivit, juusto ja anjovisfileet.
- Taittele taikinan reunat kasvisten päälle ja voitele öljyllä. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Piiras on parhaimmillaan haaleana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Filopiiras Nizzan tapaan