Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Glühwein

Glühwein on Keski-Euroopassa erityisen suosittu, glögin kaltainen viinipohjainen lämmin juoma, hehkuviini, jonka mausteet ovat yleensä lähes samat kuin glögissä. Glögin erottaa glühweinista makeus. Pohjoismaissa suosittu glögi on yleensä makeampaa kuin glühwein.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Glühwein

  • 1 appelsiini (luomu)
  • 1 sitruuna (luomu)
  • ¾ dl sokeria
  • ½ l rypälemehua
  • 2 kanelitankoa
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 tähtianis
  • 10 katajanmarjaa
  • 1 laakerinlehti
  • ¾ l punaviiniä, mieluiten kuivaa

Tarjoiluun

  • 1 appelsiini viipaleina
  • (kanelitanko)

Valmistusohje

Glühwein tehdään helposti näin:

1.  Huuhtele appelsiini ja sitruuna ja leikkaa ne ensin puoliksi ja puolikkaat vielä neljään osaa. Laita sitruspalat hetkeksi sivuun.

2. Mittaa teräskattilaan sokeri. Lämmitä ja sekoita sokeria keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut hunajaisen kullanruskeaksi, Sokerin sulamiseen kuluu muutama minuutti ja sitä kannattaa hämmentää koko ajan.  Kaada sitten kattilaan sokerin joukkon rypälemehu. Lisää appelsiinin- ja sitruunan palat, tähtianis, katajanmarjat, laakerinlehti, neilikat ja kanelitangot. Sekoita ja kiehauta sokeri-rypälemehuliemi ja anna sen kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia.

3. Lisää lopuksi viini kattilaan ja sekoita. Glühwein saan lämmetä, mutta älä päästä sitä kiehumaan. Sopiva tarjoilulämpötila on noin 70 astetta.  Jos juoman nauttimisella ei ole kiire, voit laittaa lieden lämmöt pois.  Jätä glühwein kattilaan ja antaa sen tekeytyä mausteiden kanssa. Jos juoma on viilentynyt, lämmitä sitä hieman ennen tarjoilua, mutta älä keitä. Mikäli haluat tarjota juoman samantien valmistumisen jälkeen, laita lämmöt vain pois ja nappaa mausteet ja sitrusten palat juomasta. Saksassa glühwein tarjotaan aina mukista.

Lue myös: Glögin lämmitys – 3 asiaa, jotka kannattaa muistaa

Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Glühwein

Sinun täytyy kommentoidaksesi.