Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton voileipäkakku

Gluteeniton voileipäkakku on saanut vaikutteita Lähi-idän keittiöstä. Gluteenittomien leipäviipaleiden väliin kerrostetaan aurinkokuivattuja tomaatteja, ruohosipulia ja hummusta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Gluteeniton voileipäkakku

  • 6-8 viipaletta vaaleaa gluteenitonta paahto- tai vuokaleipää
  • 6-8 viipaletta tummaa gluteenitonta paahto- tai vuokaleipää

Gluteeniton voileipäkakku, kostutus

  • ½-1 dl kasvisientä tai laimeaa sitruunamehua

Hummustäyte

  • 1 prk (225 g) valmista hummusta
  • ½ kurkku
  • 1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna

Aurinkokuivattu tomaatti -täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl majoneesia

Koristelu

  • retiisejä, oliiveja, kirsikkatomaatteja, yrttejä ja/tai villiyrttejä

Valmistusohje

Gluteeniton voileipäkakku leivotaan helposti näin:

  1. Vuoraa leipävuoka (30 cm x 8 cm) muovikelmulla niin, että kelmua jää runsaasti yli laitojen. 
  2. Ota 6-8 viipaletta vaaleaa ja 6-8 viipaletta tummaa gluteenitonta paahto- tai vuokaleipää. Leikkaa leipäviipaleista kovat reunat pois. Varmista, että viipaleet mahtuvat valitsemaasi vuokaan. 
  3. Halkaise puolikas kurkku. Poista vetinen sisus. Kuutioi kurkku pieneksi. Hienonna yksi ruukku ruohosipulia. Suikaloi kaksi desilitraa aurinkokuivattuja tomaatteja. 
  4. Painele kolmesta neljään vaaleaa gluteenitonta leipäviipaletta vuoan pohjalle. Kostuta kasvisliemellä tai laimealla sitruunamehulla ja levitä puolet hummuksesta pinnalle. Lisää puolet kurkkukuutioista ja puolet hienonnetusta ruohosipulista. 
  5. Painele kolmesta neljään tummaa gluteenitonta leipäviipaletta päälle, kostuta ja levitä tuorejuusto pinnalle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Lado kolmesta neljään vaaleaa leipäviipaletta päälle ja kostuta. Levitä loput hummuksesta, kurkkukuutioista ja ruohosipulista ja peitä pinta jäljelle jääneillä leipäviipaleilla. Kostuta pinta. 
  6. Nosta muovikelmun reunat voileipäkakun päälle ja kääri vuoka vielä tiukasti muovikelmuun. Laita leikkuulauta vuoan päälle painoksi ja anna voileipäkakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  7. Valmista kuorrute. Notkista 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa kahdella ruokalusikallisella majoneesia. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja sivuille.
  8. Koristele gluteeniton voileipäkakku mielesi mukaan esimerkiksi retiiseillä, oliiveilla, kirsikkatomaateilla ja yrteillä.

Lue myös: Voileipäkakku on juhlapöydän suosittu klassikko – kokosimme Kotilieden ihanimmat reseptit!

Lue myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki – näillä vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton voileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.