1. Huuhtele ja paloittele yksi kesäkurpitsa. Paista kevyesti pannulla öljyssä pehmeiksi. Siirrä kulhoon ja soseuta karkeaksi sauvasekoittimella.
2. Halkaise yksi avokado, poista siemen ja lusikoi hedelmäosat kesäkurpitsan joukkoon. Pirskota päälle yhden limetin mehu ja murskaa haarukalla paloja hieman sosemaiseksi.
3. Kuutioi neljästä kuuteen kirsikkatomaattia ja yksi pieni punasipuli ja lisää hienonnetun korianterin kanssa guacamolen joukkoon. Mausta 1/4 teelusikallisella sormisuolaa ja tarjoa guacamole kesäkurpitsasta heti.
Vinkki! Maukas tortillojen dippisoosi valmistuu myös pelkästä kesäkurpitsasta. Jätä avokado pois ja valitse tahnaan kaksi kesäkurpitsaa, joista soseutat puolet tasaiseksi ja puolet karkeammaksi massaksi. Lisää loput ainekset. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja limettimehua. Tarjoa guacamole heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2022.
Lue myös: Salsa sopii moneen – onko suosikkisi tomaattinen, tulinen vai makea?
Lue myös Anna.fi: Pico de gallo -salsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Guacamole kesäkurpitsasta