
Halloumisalaatti
Halloumisalaatti tuo kevään kielelle. Halloumiin kannattaa aina paistaa tai grillata rapea pinta. Juuston suolainen maku korostuu paistettaessa. Pirtsakka jogurttikastike täydentää salaatin. Sen maun salaisuus piilee suolasitruunassa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Halloumisalaatti
- 250 g halloumijuustoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sydänsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
- 1 kurkku
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 150 g retiisejä
- 2 appelsiinia
Jogurttikastike
- 2 dl kreikkalaista maustamatonta jugurttia
- ½ suolasitruunaa hienonnettuna tai ½ sitruunan puristettu mehu
- 2 oksaa tuoretta minttua tai oreganoa (kuivattua 1 ½ tl)
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- (1 tl suolaa)
Valmistusohje
Halloumisalaatti tehdään helposti näin:
- Viipaloi 250 grammaa halloumijuustoa haluamasi kokoisiin paloihin. Paista viipaleisiin rapea pinta öljyssä molemmilta puolilta. Nosta sivuun odottamaan salaattia.
- Revi kaksi kerää sydänsalaattia tarjoilukulhoon. Viipaloi yksi kurkku ja lisää se salaattiin. Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja ja 150 grammaa retiisejä. Lisää ne salaattiin. Leikkaa kaksi appelsiinia kalvottomaksi ja viipaloi ne salaatin joukkoon. Nosta päälle paistetut halloumit.
- Hienonna kastikkeeseen tuleva puolikas pieni suolasitruuna ja riivi kaksi oksaa tuoretta minttua tai oreganoa varresta ja hienonna. Yhdistä kaksi desilitraa kreikkalaista jogurttia, suolasitruuna ja yrtit sekä yksi ruokalusikallinen hunajaa ja yksi teelusikallinen suola. Et tarvitse suolaa, jos käytät suolasitruunaa. Sekoita kastike ja tarjoa se salaatin kanssa.
Vinkki! Suolasitruunat ovat suolaan säilöttyjä pieniä minisitruunoita, joita löytää lasipurkista hyvin varustettujen markettien säilykehyllystä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2021.
Lue myös Anna.fi: Grillattu peruna.parsa-halloumisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Halloumisalaatti