Reseptit
alle 30 min
3
Kiitos

Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

Haukikalapuikot tehdään ruodottomasta haukifileestä. Rapeat niistä saadaan pankojauhokuorrutuksella. Tämä kalapuikko-ohje muuttaa käsityksesi hauesta. Punajuritartar on täydellinen lisuke niille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Haukikalapuikot

500 g ruodottomaksi fileoitua haukifileetä
1 tl suolaa
2 dl spelttivehnäjauhoja
1 tl valkopippuria
2 kananmunaa
2 dl pankojauhoa

Paistamiseen

rypsiöljyä

Punajuuritartarkastike

2 1/2 dl valmista majoneesia
1/4 dl valmista punajuurimehua
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 maustekurkku kuutioituna
2 etikkapunajuurta kuutioituna
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Haukikalapuikot tehdään näin:

  1. Valmista ensin tartarkastike. Ohenna majoneesi tilkalla punajuurimehua. Hienonna kananmunat. Sekoita kaikki ainekset majoneesin joukkoon. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin ½ tuntia.
  2. Pyyhi haukifileen pinta kuivaksi. Paloittele filee noin 3 cm paksuiksi suikaleiksi.
  3. Mittaa kolmelle lautaselle paneerauksen ainekset. Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mausteet, toiselle munat ja kolmanteen pankojauhot. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Kasta haukipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  4. Kaada paistinpannulle noin sentin kerros öljyä ja kuumenna keskilämmöllä. Paista haukikalapuikot pannulla molemmin puolin yhteensä noin neljä minuuttia, kunnes kalapalat ovat mehevän kypsiä. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Tarjoa haukikalapuikot punajuuritartarkastikkeen kanssa.

Katso myös: Hauki on mainio kala pyöryköihin, murekkeeseen ja muihin arjen kalaruokiin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kylmäsavuhauesta tehty tartar maistuu blinin päällä

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Makuja maailmalta:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Haukikalapuikot ja punajuuritartarkastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X