Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Hedelmäinen rapusalaatti

Hedelmäinen rapusalaatti on herkullinen kesäpäivän lounas. Mausteiset rapuvartaat voi grillin sijaan kypsentää myös uunissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rapukastike:

3 rkl sitruunan makuista öljyä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
tilkka hunajaa
korianterin lehtiä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl sweet chili -kastiketta
erilaisia lehtisalaatteja

rapuvartaat:

500 g jättikatkaravunpyrstöjä
Mainos

salaatti:

rucolan lehtiä
viinisuolaheinänlehtiä
vadelmia
tuoretta nektariinia tai persikkaa
(tai pakastettuja mangokuutioita)
cashew-pähkinöitä
punasipulirenkaita

Salaattikastike:

1/2 dl neitsytoliivi-, rypsi- tai avokadoöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
(1 valkosipulinkynsi)

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua tunti. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.

2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja grillaa ne tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.

4. Valmista salaatti ja pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa rapujen kera.

  • Vinkki: Salaattikastiketta kannattaa tehdä pullollinen jääkaappiin seuraavia aterioita varten.

Katso myös: Grillattu kala kahdeksalla tavalla – katso grillaajan parhaat kalaohjeet

Anna.fi/ruoka: Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen rapusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X