Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialainen hääkeitto (Minestra maritata)

Italialainen hääkeitto ei ole häissä tarjottava keitto, vaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet ovat hienosti naimisissa keskenään. Herkullinen keitto tuo kaivattua vaihtelua jauhelihakierteeseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lihapullat:

  • 1 kananmuna
  • ½ dl korppujauhoja
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ dl hienonnettua tuorepersiljaa
  • ½ tl jauhettua paprikaa
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Keitto:

  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 oksaa varsiselleriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 300 g lehtikaalia tai valkokaalia
  • 1 l kanalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl pienikokoista pastaa esim. orzo tai pepinette
  • 1 dl parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata tehdään helposti näin:

1. Aloita valmistamalla lihapullat. Sekoita yksi kananmuna ja puoli desilitraa korppujauhoja keskenään. Lisää 400 grammaa sika-nautajauhelihaa, yksi teelusikallinen kuivattua timjamia, puoli desilitraa hienonnettua tuorepersiljaa, puoli teelusikallista jauhettua paprikaa, kaksi teelusikallista suolaa sekä mustapippuria myllystä ja sekoita taikinaksi. Muotoile kosteilla käsillä pyöryköiksi. Paista pyöryköitä 180 asteessa 15 minuuttia.

2. Tee keitto. Kuori ja kuutioi yksi sipuli ja kaksi porkkanaa. Hienonna kaksi oksaa varsiselleriä ja kolme valkosipulinkynttä . Kuullota niitä huolellisesti puolessa desilitrassa oliiviöljyä isossa kattilassa hetki. Lisää mukaan 300 grammaa hienonnettua lehti- tai valkokaalia. Lisää mukaan yksi litra kanalientä sekä yksi laakerinlehti ja yksi teelusikallinen suolaa. Lisää kaksi desilitraa pienikokoista pastaa esimerkiksi orzoa tai pepinetteä ja keitä pastalle annetun keittoajan verran. Lisää lihapullat keittoon. Raasta päälle yksi desilitra parmesaania. Syö heti. Pasta ylikypsyy, jos keittoa lämmittää useaan kertaan.

Ohje: Henri Alén: Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme)

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/19.

Katso myös: Jauhelihakeitto x 3: Näillä vinkeillä saat tutusta keitosta kaksin verroin parempaa!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kuuma keitto lämmittää sekä mieltä että mahaa – 7 pakkaspäivän keittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen hääkeitto (Minestra maritata)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.