Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itse tehty tuorejuusto

Itse tehty tuorejuusto maustetaan yrteillä. Makeat tomaatit ja hapan tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Itse tehty tuorejuusto

  • 1 l piimää (hapanta)
  • 3 kananmunaa
  • 3 l täysmaitoa
  • 4 rkl hienonnettuja yrttejä (timjamia, oreganoa, salviaa ja rosmariinia)
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl suolaa

Lisäksi

  • 300 g tomaatteja

Valmistusohje

Itse tehty tuorejuusto valmistuu helposti näin:

  1. Ota litra piimää ajoissa huoneenlämpöön happanemaan. Voit nostaa sen pöydälle jo edellisenä päivänä.
  2. Sekoita kolme kananmunaa happaman piimän joukkoon. Kiehauta kolme litraa täysrasvaista maitoa ja sekoita piimä-munaseos kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi ja laita levy pois päältä. Hera erottuu massasta pikkuhiljaa. Älä sekoita tässä vaiheessa enää yhtään.
  3. Nosta reikäkauhalla massaa harsolla vuorattuun puolen litran vetoiseen juustomuottiin tai siivilään. Nosta valumaan astian päälle jääkaappiin. Massa jää harsoon ja hera valuu alla olevaan astiaan.
  4. Anna valua vuorokauden.

Vinkki! Tarjoa itse tehty tuorejuusto juusto tomaattien ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

itse tehty tuorejuusto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2023.

Lue myös Anna.fi: Piimäjuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty tuorejuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.