Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Labneh

Lähi-idän jogurttijuusto, labneh, nautitaan taittamalla repäisty pitaleipä syömävälineeksi ja vetäisemällä tahnaa leipäpalan väliin. Käytä labneh heti tai säilö se palloina oliiviöljyyn.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Labneh

  • 500 g turkkilaista täysrasvaista jogurttia
  • ½ tl hienoa merisuolaa

Pinnalle

  • 1 rkl za ́atar-mausteseosta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Labneh valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita 500 grammaa turkkilaista jogurttia ja puoli teelusikallista hienoa merisuolaa. Nosta jogurttimassa valumaan kaksinkertaisella harsokankaalla vuorattuun siivilään. Tarvittaessa voit käyttää myös kaksinkertaista kahvisuodatinpaperia. Anna jogurttimassan valua 12–24 tuntia, niin saan pehmeästi levittyvän massan.
  2. Levitä jogurttijuusto lusikalla laakeaan kulhoon. Ripottele pinnalle tasaisesti ruokalusikallinen za ́ataria. Valuta kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä pinnalle renkaaksi.
  3. Tarjoa labneh pitaleipien, uunissa paahdetun munakoison, muhammaran ja tabbouleh-salaatin kanssa.

Vinkki! Jos haluat valmistaa labneh-juustopalloja, valuta massaa vielä 1–2 vrk lisää. Säilö juustopallot sitruunankuorella, yrteillä ja oliiviöljyllä vuorattuun puhtaaseen lasipurkkiin tai kuorruta dukkahilla tai za’atarilla ja tarjoa heti.

labneh

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.

Lue myös Anna.fi: Lohileipiä Lähi-idän tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Labneh

Sinun täytyy kommentoidaksesi.