![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2023/04/labneh_vaaka_4409_preview.jpg?s=bb01e999337c8a75b53950330c8ce908&fit=crop)
Labneh
Lähi-idän jogurttijuusto, labneh, nautitaan taittamalla repäisty pitaleipä syömävälineeksi ja vetäisemällä tahnaa leipäpalan väliin. Käytä labneh heti tai säilö se palloina oliiviöljyyn.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Labneh
- 500 g turkkilaista täysrasvaista jogurttia
- ½ tl hienoa merisuolaa
Pinnalle
- 1 rkl za ́atar-mausteseosta
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Labneh valmistuu helposti näin:
- Sekoita 500 grammaa turkkilaista jogurttia ja puoli teelusikallista hienoa merisuolaa. Nosta jogurttimassa valumaan kaksinkertaisella harsokankaalla vuorattuun siivilään. Tarvittaessa voit käyttää myös kaksinkertaista kahvisuodatinpaperia. Anna jogurttimassan valua 12–24 tuntia, niin saan pehmeästi levittyvän massan.
- Levitä jogurttijuusto lusikalla laakeaan kulhoon. Ripottele pinnalle tasaisesti ruokalusikallinen za ́ataria. Valuta kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä pinnalle renkaaksi.
- Tarjoa labneh pitaleipien, uunissa paahdetun munakoison, muhammaran ja tabbouleh-salaatin kanssa.
Vinkki! Jos haluat valmistaa labneh-juustopalloja, valuta massaa vielä 1–2 vrk lisää. Säilö juustopallot sitruunankuorella, yrteillä ja oliiviöljyllä vuorattuun puhtaaseen lasipurkkiin tai kuorruta dukkahilla tai za’atarilla ja tarjoa heti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.
Lue myös Anna.fi: Lohileipiä Lähi-idän tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Labneh