
Jäädytetty marjakakku
Jäädytetty marjakakku on kesän viilein jälkiruoka. Viileän marjakakun pohjassa maistuu suklaa ja täytteessä kotimaiset marjat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Pohja:
- 200 g suklaahippukeksejä
- 50 g sulatettua voita
- 56 g Daim-suklaata
Täyte:
- 1 kg turkkilaista jogurttia tai maitorahkaa
- 4 dl kuohukermaa
- 6 liivatelehteä
- ½ dl vettä
- 5 dl mustikoita tai mustaherukoita
- 1 dl sokeria
- 5 dl vadelmia
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Jäädytetty marjakakku leivotaan näin:
1. Murskaa keksit ja Daim-suklaa. Sekoita joukkoon voisula. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimuruseos pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja vuoraa sillä reunat.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Liuota vedestä puristetut, pehmenneet liivakot kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita kermavaahto ja liivateliemi jogurtin tai rahkan joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
3. Soseuta mustikat ja sokeri. Lisää marjasose toiseen jogurttikulhoon. Soseuta vadelmat ja sekoita toiseen jogurttikulhoon. Kaada mustikka-seos kakkupohjalle vuokaan. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa. Lusikoi vadelmajogurtti päälle ja pakasta marjakakkua seuraavaan päivään.
Kokeile myös muita ihania marjaherkkuja: Jääkylmä mansikkatorttu Jäinen mansikka-pähkinäkakku Vadelmatiramisu Ruoka.fi: Jäädytetty mansikka-juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jäädytetty marjakakku
Ohje miten kakku tehdään on unohtunut