Ruoka

Kotiliesi haastoi leipomaan tärkeälle ihmiselle – Heidi yllätti äitinsä perhoskakulla: ”Hän on tukeni ja turvani”

Kaverikakku-haaste sai Kotilieden lukijat leipomaan tärkeille ihmisille. Katso kuvat ja lue tarinat kakkujen takana.

Millaisen kakun sinä leipoisit ystävälle, naapurille tai jollekulle muulle tärkeälle ihmiselle? Kysyimme tätä alkuvuodesta Kotilieden lukijoilta, ja saimme ihania vastauksia. Kaverikakku-haasteesta syntyi herkullisia reseptejä ja lämpöisiä tarinoita.

Heidi leipoi perhoskakun kiitokseksi äidille

Perhoskakku lukijalta
Heidi Mertaniemen perhoskakku symboloi huolettomuuden tunnetta. © Heidi Mertaniemi

Heidi Mertaniemi, Muhos: ”Halusin yllättää rakkaan Paula-äidin perhoskakulla. Perhonen symboloi keveyden, kauneuden ja huolettomuuden tunnetta. Näitä kaikkia tunnen äidin seurassa.

Äiti on minun tukeni ja turvani, aina apuna kaikessa. Äiti esimerkiksi hoitaa usein kahta labradorinnoutajaani Wilmaa ja Peppiä työvuorojeni aikana. Olen nuorisotyönohjaaja, ja työvuoroni ovat epäsäännöllisiä.

Asumme äidin kanssa lähekkäin, ja olemme lähes päivittäin tekemisissä. Vein perhoskakun hänelle eräänä ihan tavallisena lauantaina. Myös isäni ja pikkuveljeni tupsahtivat paikalle, ja söimme kakun yhdessä. Olemme hyvin perhekeskeisiä.”

Lue myös: Heidin ihanan perhoskakun ohje

Paula-äiti auttaa Heidiä usein arjessa.

Serkusten sokerikakku Matti-paapan nimipäiväksi

Ingrid ja Pinja alkuperäisen kakun kanssa.

Terttu Latvala, Seinäjoki: ”Ingrid, 14, ja Pinja, 16, bongasivat mummun Kotiliedestä Kaverikakku-haasteen. Kakussa on tyttöjen lempparijulkkiksia.”

Lue myös: Ingridin ja Pinjan hurmaavan sokerikakun ohje!

Sokerikakku
Sokerikakku Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen versiona. © Pia Inberg

Päivi leipoi kakun kurssikavereille

Päivi Salonen, Kotka: ”Eläkkeelle jäädessäni päätin toteuttaa haaveeni valokuvaustaitojen kehittämisestä ja lähteä opiskelemaan. Kävin valokuvauskurssilla kevään ajan.

Olen itse aivan aloittelija järjestelmäkameran kanssa, mutta kurssilla on monia, joilla on pitkä kokemus kuvaamisesta työssään tai harrastuksen kautta. Kuvaamisen oppiminen on ollut haaveeni, kuvan käsittelyä olen kyllä opiskellut aiemminkin.

Sain paljon apua muilta kurssilaisilta ja opettajalta – se on enemmän kuin kakun arvoista!”

Lue myös: Päivin herkullisen mustikkamoussekakun ohje

Mustikkamoussekakku
Mustikkamoussekakku Kotilieden ruokatuottajan versiona. © Pia Inberg

Sirpa leipoi kakun seurakunnan vapaaehtoisille

Gluteeniton kermakakku
Gluteeniton kermakakku on perinteinen täytekakku. © Pia Inberg

Sirpa Hämäläinen, Pirkkala: ”Me 5–6 vapaaehtoista kokoonnumme joka perjantaiaamu leipomaan Pirkkalan seurakunnan kirkon keittiölle. Munkit, sämpylät ja muut leivonnaiset myydään seurakunnan kahvilassa lähetystyön ja kansainvälisen diakonian hyväksi.

Joskus teen myös tilauskakkuja. Vitsiksi on tullut leipojien toive, olisiko tilauskaku kerrankin ihan heitä varten. Yksi leipojista toivoi kakkua naistenpäivälle. Niinpä sitten valmistin kakun, jota sitten talkoiden lopuksi nautittiin hyvällä mielellä kahvin kanssa.”

Lue myös: Sirpan ihastuttavan gluteenittoman kermakakun ohje

Sirpan ystävät ja alkuperäinen kakku.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotiliesi haastoi leipomaan tärkeälle ihmiselle – Heidi yllätti äitinsä perhoskakulla: ”Hän on tukeni ja turvani”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.