Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosi-rahkapiirakka

Aprikoosi-rahkapiirakka on ihana yhdistelmä rahkan hapokkuutta ja aprikoosihillon makeutta. Tämä piirakka toimii juhlassa kuin juhlassa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Aprikoosi-rahkapiirakka, pohja

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Aprikoosihilloke

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Aprikoosi-rahkapiirakka, täyte

  • 1 ½ prk kermaviili-rahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Aprikoosi-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Tee ensin hilloke. Paloittele aprikoosit. Laita aprikoosit, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 20–30 minuuttia, kunnes aprikoosit ovat pehmenneet ja seos hillomaista. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele seos voi-sokerivaahtoon.

3. Ota taikinasta erilleen 1/3, laita se pakkaseen kovettumaan

4. Painele taikina voidellun piirasvuoan (24–26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä hilloke pohjalle.

5. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Murustele loppu taikina täytteen päälle.

6. Paista aprikoosi-rahkapiirakka uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 8/2017.

Rahka mehevöittää makeat piiraat:

rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Pulla-omena-rahkapiirakka

Pulla-omena-rahkapiirakka

mamman marjapiirakka

Mamman marjapiiras

Ruoka.fi: Sitruunainen rahkapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosi-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.