Reseptit
30-60 min
8

Himahella

Mamman marjapiiras 2017

Mamman marjapiiras on klassikko, jonka Valio lanseerasi aikakauslehdissä vuonna 1976. Ohjeen takana oli kotitalousopettaja Marja Järvelin, joka myöhemmin toimi Kotivinkin päätoimittajana. Blonditiinan keittiössä klassikko-ohje päivittyi hieman 2010-luvulle. Ruisjauho sopii piirakkapohjaan mainiosti, mikäli täytteessä käytetään hapokkaita marjoja. Kuvassa marjat ovat karpaloita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kermaviiliä, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria tai jauhettua vaniljaa
1/2 l puolukoita, karpaloita, herukoita, mustikoita, vadelmia tai raparperipaloja

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja levitä seos voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita keskenään kermaviili/jogurtti/ranskankerma, muna, sokeri ja marjat. Kaada seos piiraspohjan päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mamman marjapiiras 2017

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X