Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mamman marjapiiras

Mamman marjapiiras on klassikko, jonka Valio lanseerasi aikakauslehdissä vuonna 1976. Ohjeen takana oli kotitalousopettaja Marja Järvelin, joka myöhemmin toimi Kotivinkin päätoimittajana. Blonditiinan keittiössä klassikko-ohje päivittyi hieman 2010-luvulle. Ruisjauho sopii piirakkapohjaan mainiosti, mikäli täytteessä käytetään hapokkaita marjoja. Kuvassa marjat ovat karpaloita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl kermaviiliä, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria tai jauhettua vaniljaa
  • ½ l puolukoita, karpaloita, herukoita, mustikoita, vadelmia tai raparperipaloja

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja levitä seos voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita keskenään kermaviili/jogurtti/ranskankerma, muna, sokeri ja marjat. Kaada seos piiraspohjan päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mamman marjapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.