Mamman marjapiiras
Mamman marjapiiras on klassikko, jonka Valio lanseerasi aikakauslehdissä vuonna 1976. Ohjeen takana oli kotitalousopettaja Marja Järvelin, joka myöhemmin toimi Kotivinkin päätoimittajana. Blonditiinan keittiössä klassikko-ohje päivittyi hieman 2010-luvulle. Ruisjauho sopii piirakkapohjaan mainiosti, mikäli täytteessä käytetään hapokkaita marjoja. Kuvassa marjat ovat karpaloita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl kermaviiliä, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria tai jauhettua vaniljaa
- ½ l puolukoita, karpaloita, herukoita, mustikoita, vadelmia tai raparperipaloja
Valmistusohje
- Sekoita taikinan ainekset keskenään ja levitä seos voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita keskenään kermaviili/jogurtti/ranskankerma, muna, sokeri ja marjat. Kaada seos piiraspohjan päälle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mamman marjapiiras