Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanagyros

Kanagyros on Kreikan suosituin pikaruokaherkku. Herkulliset kanavartaat kääräistään tsatsikin ja kasvisten kanssa pehmeän rieskan väliin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Broileri

  • 4 luutonta broilerin paistileikettä
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl karkeaa merisuolaa

Minttutsatsiki

  • ½ kurkku
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 4 isoa rullattavaa rieskaa, pita- tai naanleipää
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 rapea pikkusalaatti

Lisäksi

  • puisia tai metallisia varrastikkuja

Valmistusohje

Kanagyros valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa paistileikkeet kuutioiksi. Jos käytät vartaissa puisia grillitikkuja, laita ne veteen likoamaan. Pese sitruunat huolella ja raasta kuori kulhoon. Purista joukkoon mehu. Lisää öljy ja mausteet sekä broilerikuutiot. Sekoita ja anna broilereiden maustua viileässä muiden valmistelujen ajan.
  2. Valmista minttutsatsiki. Raasta kurkku ja nosta raaste kreikkalaisen jogurtin kanssa siivilään valumaan puoleksi tunniksi. Nosta valunut kurkku-jogurttiseos kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä.
  3. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi ja hienonna salaatti. Pujota broileripalat varrastikkuihin ja nosta vartaat kuumalle grillille tai grillipannulle. Kypsennä käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan mehukkaan kypsää.
  4. Lämmitä rieskat tai leivät grillissä tai pannulla. Täytä leivät kerrostelemalla aineksia leipien väliin.

Vinkki! Tarjoa kanagyros uunissa paahdettujen timjamiperunoiden kanssa.

kanagyros
Kanagyros on Kreikan suosituin pikaruokaherkku.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.

Astialainat: E. Ahlström Oy, www.eahlstrom.fi, p: 010 3495 100

Lue myös Anna.fi: Grillattu broileri-tsatsikisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanagyros

Sinun täytyy kommentoidaksesi.