Kanagyros
Kanagyros on Kreikan suosituin pikaruokaherkku. Herkulliset kanavartaat kääräistään tsatsikin ja kasvisten kanssa pehmeän rieskan väliin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Broileri
- 4 luutonta broilerin paistileikettä
- 1 sitruuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ tl kuivattua oreganoa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl karkeaa merisuolaa
Minttutsatsiki
- ½ kurkku
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 dl hienonnettua minttua
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 4 isoa rullattavaa rieskaa, pita- tai naanleipää
- 2 isoa tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 rapea pikkusalaatti
Lisäksi
- puisia tai metallisia varrastikkuja
Valmistusohje
Kanagyros valmistuu helposti näin:
- Leikkaa paistileikkeet kuutioiksi. Jos käytät vartaissa puisia grillitikkuja, laita ne veteen likoamaan. Pese sitruunat huolella ja raasta kuori kulhoon. Purista joukkoon mehu. Lisää öljy ja mausteet sekä broilerikuutiot. Sekoita ja anna broilereiden maustua viileässä muiden valmistelujen ajan.
- Valmista minttutsatsiki. Raasta kurkku ja nosta raaste kreikkalaisen jogurtin kanssa siivilään valumaan puoleksi tunniksi. Nosta valunut kurkku-jogurttiseos kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Anna maustua viileässä.
- Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi ja hienonna salaatti. Pujota broileripalat varrastikkuihin ja nosta vartaat kuumalle grillille tai grillipannulle. Kypsennä käännellen, kunnes liha on kauttaaltaan mehukkaan kypsää.
- Lämmitä rieskat tai leivät grillissä tai pannulla. Täytä leivät kerrostelemalla aineksia leipien väliin.
Vinkki! Tarjoa kanagyros uunissa paahdettujen timjamiperunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/2024.
Astialainat: E. Ahlström Oy, www.eahlstrom.fi, p: 010 3495 100
Lue myös Anna.fi: Grillattu broileri-tsatsikisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanagyros