Pitaleivät sienitäytteellä
Pitaleivät sienitäytteellä ovat kasvissyöjän mieleen. Meheviin pitaleipiin tulee upea aromi grillissä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sienipihvit
- 400 g herkkusieniä
- 150 g ruotsalaista Västerbottens-juustoa raastettuna
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 1 rkl paahdettua sipulihiutaletta
Avomaankurkku-yrttitsatsiki
- 3 avomaankurkkua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 dl hienonnettua tuoretta lippiaa eli sitruunaverbenaa tai minttua
- ¼ tl suolaa
- 1 ½ dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Lisäksi
- 4 pitaleipää tai panuleipää
- 8 salaatinlehteä
- marinoitua punasipulia
Valmistusohje
Pitaleivät sienitäytteellä tehdään helposti näin:
- Pyyhkäise 400 grammaa herkkusieniä puhtaiksi ja hienonna sienet pieniksi kuutioiksi. Kaada sienet kulhoon ja lisää joukkoon loput ainekset eli 150 grammaa raastettua Västerbottens-juustoa, yksi kananmuna, 1 1/2 desilitraa kaurahiutaleita ja yksi ruokalusikallinen paahdettuja sipulihiutaleita. Soseuta aineksia sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta saat hyvin muotoiltavan, mutta hieman karkean massan.
- Pese kolme avomaankurkkua ja raasta karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon yksi pieni raastettu valkosipulinkynsi, yksi desilitra tuoretta sitruunaverbenaa tai minttua, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 150 grammaa maustamatonta kreikkalaista jogurttia. Sekoita kastike kevyesti.
- Muotoile sienimassasta pihvit. Paista pihvit lettupannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin värisiksi.
- Lämmitä neljä halkaistua pitaleipää halsterissa nuotiolla. Täytä pitaleivät pihveillä, kastikkeella, salaatilla ja marinoidulla punasipulilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.
Lue myös: Gluteenittomat pitaleivät
Lue myös Anna.fi: Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutzatziki ja paahdettua pitaleipää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pitaleivät sienitäytteellä