Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pitaleivät sienitäytteellä

Pitaleivät sienitäytteellä ovat kasvissyöjän mieleen. Meheviin pitaleipiin tulee upea aromi grillissä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sienipihvit

  • 400 g herkkusieniä
  • 150 g ruotsalaista Västerbottens-juustoa raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl paahdettua sipulihiutaletta

Avomaankurkku-yrttitsatsiki

  • 3 avomaankurkkua
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 dl hienonnettua tuoretta lippiaa eli sitruunaverbenaa tai minttua
  • ¼ tl suolaa
  • 1 ½ dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia

Lisäksi

  • 4 pitaleipää tai panuleipää
  • 8 salaatinlehteä
  • marinoitua punasipulia

Valmistusohje

Pitaleivät sienitäytteellä tehdään helposti näin:

  1. Pyyhkäise 400 grammaa herkkusieniä puhtaiksi ja hienonna sienet pieniksi kuutioiksi. Kaada sienet kulhoon ja lisää joukkoon loput ainekset eli 150 grammaa raastettua Västerbottens-juustoa, yksi kananmuna, 1 1/2 desilitraa kaurahiutaleita ja yksi ruokalusikallinen paahdettuja sipulihiutaleita. Soseuta aineksia sauvasekoittimella muutaman kerran, jotta saat hyvin muotoiltavan, mutta hieman karkean massan.
  2. Pese kolme avomaankurkkua ja raasta karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon  yksi pieni raastettu valkosipulinkynsi, yksi desilitra tuoretta sitruunaverbenaa tai minttua, 1/4 teelusikallinen suolaa ja 150 grammaa maustamatonta kreikkalaista jogurttia. Sekoita kastike kevyesti.
  3. Muotoile sienimassasta pihvit. Paista pihvit lettupannulla öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin kauniin värisiksi.
  4. Lämmitä neljä halkaistua pitaleipää halsterissa nuotiolla. Täytä pitaleivät pihveillä, kastikkeella, salaatilla ja marinoidulla punasipulilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2021.

Lue myös: Gluteenittomat pitaleivät

Lue myös Anna.fi: Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutzatziki ja paahdettua pitaleipää


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitaleivät sienitäytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.