Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarelli-salviarisotto

Sienirisotto saa tässä ohjeessa mausteekseen tuoretta salviaa ja sitruunan raastettua kuorta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 1 l kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • kourallinen tuoretta salviaa
  • 2 salottisipulia
  • 2-3 rkl öljyä
  • ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 2 dl risottoriisiä (esim. Arborio)
  • 1-2 dl valkoviiniä
  • 6 dl kiehuvaa kasvislientä (esim kantarellifondista)
  • 1 - 1 ½ dl parmesaaniraastetta
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

1.Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet. Lisää paistamisen loppuvaiheessa pannulle kourallinen salvianlehtiö.

2. Hienonna sipulit. Raasta pestyn luomusitruunan kuori. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes sipuli on läpikuultaa, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa.

3 Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Mausta risotto pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää joukkoon kantarelli-salviaseos ja  juustoraaste. Tarkista maku.

4. Tarjoa kantarelli-salviarisotto heti.

Lue myös Himahellan postaus: Kantarellit on syyskesän keltaista kultaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarelli-salviarisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.